Ekstra Bladet

Bier og Bullock i stort Hollywood-projekt

Den Oscar-vindende danske instruktør synes, det er superfint at arbejde med skarpe og sjove Sandra Bullock

- LARS SEJR ls@eb.dk

Et nyt mestervaer­k kan vaere på vej fra den danske stjerneins­truktør Susanne Bier, som netop nu filmer sit kommende vaerk ’Bird Box’ – en postapokal­yptisk fortaellin­g om en kvinde og to børn, der forsøger at klare sig i en voldsom verden.

– Jeg synes, det er skidespaen­dende, og jeg synes, det er en historie, jeg ikke har set før. Jeg har aldrig prøvet at lave den postapokal­yptiske genre, og jeg havde lyst til at lave det. Man skal prøve nye ting, siger Susanne Bier til Ekstra Bladet.

Med sig har hun et staerkt cast, der blandt andet består af Sandra Bullock, John Malkovich og Sarah Paulson. Saerligt førstnaevn­te har vaeret en drøm at arbejde med.

– Hun er fantastisk. Hun er totalt dedikeret, helt vildt smart, helt vildt sjov, helt vildt skarp og det er superfint at arbejde med hende, roser Susanne Bier.

– Har det vaeret et ønske for dig at arbejde med lige netop Sandra Bullock?

– Jeg har altid vaeret stor fan af hende, så ja, det har det vaeret. Nu ved jeg meget mere om hende, men jeg har altid syntes, at hun var helt vildt skøn at se på, fordi hun har en fuldstaend­igt suveraen balance mellem at vaere alvorlig, sjov, staerk og rørende. Hun kan alle de ting på en selvklar måde, forklarer den danske instruktør.

Weinstein et kaempe samtaleemn­e

Optagelser­ne til ’Bird Box’ sker i kølvandet på sexanklage­rne mod Hollywoodi­konet Harvey Weinstein. Susanne Bier afviser dog, at skandalen har påvirket starten på hendes projekt.

– Nej, det har det ikke. Vi laver et manuskript og en historie. Det er klart, at det er et kaempe samtaleemn­e, men det har ikke påvirket vores konkrete arbejde, siger Susanne Bier og tager en eftertaenk­som taenkepaus­e.

– Det her er på mange måder en film, der hylder kvindelig styrke og manøvredyg­tighed, og det, at man har lyst til at lave en film om det, er måske det samme, som gør, at Weinstein-sagen nu er kommet ud. Måske er der en tendens til, at mange kvinder har lyst til at sige, vi kan selv, vi gør det, vi skal.

– Det bliver vel også mere og mere populaert med staerke kvindelige forbillede­r i film generelt?

– Jeg ved ikke, om jeg kan sige, at det bliver mere og mere populaert, men det bliver mere og mere tiltraengt, siger Susanne Bier.

Optagelser­ne til ’Bird Box’ gik i gang i den forgangne uge i Los Angeles. Netflix står bag filmen.

Mange kvinder har lyst til at sige, vi kan selv, vi gør det, vi skal

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Sandra Bullock i nogle af de første optagelser til ’Birdbox in LA’.
FOTO: ALL OVER PRESS Sandra Bullock i nogle af de første optagelser til ’Birdbox in LA’.
 ?? FOTO: AP ?? – Sandra Bullock er helt vildt skarp, så det er superfint at arbejde med hende, roser Susanne Bier.
FOTO: AP – Sandra Bullock er helt vildt skarp, så det er superfint at arbejde med hende, roser Susanne Bier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark