Ekstra Bladet

IPhone har x-faktor

ANMELDELSE: Apple har fundet den perfekte formel med iPhone X, men prisen er for høj

-

Seksårige Aadhyan Vaka fra Plainsboro i New Jersey tester de indbyggede animojis, som er små dyremotive­r, du kan få til at bevaege sig efter dit udtryk i ansigtet og sende videre fra iPhone X.

sammen med apps som Mobilepay, Outlook og andre programmer, der i dag kan låses op med fingeraftr­yk. Det kraever dog, at udviklerne åbner op for teknologie­n, hvilket Mobilepay allerede har gjort.

Send levende beskeder

Endelig kan du bruge ansigtssca­nneren til at lave meget praecise ’masker’ i Snapchat eller til at skabe levende beskeder – kaldet animojis – som er små talende tegneserie­figurer, der følger dit ansigtsudt­ryk meget praecist.

Det er sjovt at have, men ikke en nødvendigh­ed.

iPhone X stiller nye krav til brugerne, der for nogles vedkommend­e skal bryde med ti års rutiner. Uden en hjemmeknap skal du laere en raekke af nye bevaegelse­r for at kunne komme til hjemmeskae­rmen, finde oversigten over åbne programmer eller aktivere kontrolcen­teret.

Ulogisk placering

Jeg har allerede laert det, men savner saerligt, at kontrolcen­teret kan aktiveres fra bunden af skaermen.

Det sker ulogisk i øverste højre hjørne, men Apple kan rette det til i en fremtidig opdatering

Den er bare for dyr

Vi kommer ikke uden om prisen på mere end 10.000 kroner, hvis du køber iPhone X med den største hukommelse. Personligt mener jeg, at prisen er for høj. Det samme sagde chefredakt­øren for Meremobil.dk, da vi tidligere på ugen spurgte ham:

– Jeg synes, det er helt afsindigt mange penge. Og jeg fatter ikke, at folk kan finde på at bruge så mange penge på en telefon.

– Men når man først har iPhone X i hånden, oplever man bare, at det er noget saerligt. Du kan så bare få en mindre brugt bil eller en computer for pengene.

Jeg vil slutte denne anmeldelse med konstateri­ngen af, at pris og brugerglae­de ikke altid haenger sammen. Hvis du har pengene og ønsket om at købe verdens bedste smartphone, er iPhone X lige nu eneste rigtige valg.

Jeg fatter ikke, at folk kan finde på at bruge så mange penge på en telefon

Om en måned vil Ekstra Bladet lave en ny test af iPhone X for at finde ud af, hvordan telefonen klarer sig gennem laengere tid. Efter den første test ved vi ikke, hvor godt batteriet er under laengere tids brug, eller om ’hakket’ i toppen giver mening eller er traels.

 ?? FOTO: ERIC RISBERG/AP ??
FOTO: ERIC RISBERG/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark