Ekstra Bladet

MINE KONER Nr. 1 FORLOD MIG Nr. 3 Nr. 2

- ALLAN LYKKE all-

’Mit fraekke liv’, hedder et af kapitlerne i Klaus Paghs erindringe­r, som han har fortalt til journalist Bodil Cath, og det begyndte for alvor omkring 20-års alderen, da han kom i laere som vinduesdek­oratør i Magasin.

’Jeg blev taget med en dame, en servitrice, i et af prøverumme­ne. Vi var godt i gang, da en af de ledende dekoratøre­r fik faerten af, hvad der foregik. Han stod på en stol i et prøverum ved siden af og kiggede ned, og så røg jeg ud fra Magasin, fortaeller den nu 82-årige leve- og teatermand.

Siden blev det til mange flere affaerer – og også fire aegteskabe­r, hvoraf det seneste er med thailandsk­e Nancy, som med sine 37 år er 45 år yngre end ham selv – og seks år yngre end hans datter.

Hans ry som en casanova fik han i 50’erne efter at have debuteret i filmen ’Ung leg’, hvor både filmens handling og Klaus Paghs udseende gav ham tilnavnet ’Danmarks James Dean’, og det var noget, der trak kvinder til i massevis.

’Efter ’Ung leg’ steg min filmpopula­ritet til en sådan højde, at jeg oplevede, at der lå en nøgen pige i min seng, da jeg efter at have deltaget i et arrangemen­t kom ind på mit hotelvaere­lse. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle gøre. Jeg tror, jeg satte mig på sengen og sludrede med hende’, hedder det i bogen ’Et liv blandt komikere og skønne kvinder’.

Den eneste ene

Et sted i bogen indrømmer Klaus Pagh, at han ikke ligefrem levede som en munk, men så slemt var det nu heller ikke.

’At få et image som kvindebedå­rer virker dragende på nogle kvinder, men det kan jeg slet ikke leve op til’, meddeler Klaus Pagh og understreg­er, at han i de perioder, han har vaeret gift, har ’vaeret en forholdsvi­s paen mand uden alt for mange svinkeaeri­nder’.

I samme åndedrag hedder det, at hans tre første koner, Sonja Oppenhagen, Susan Winther Pagh og Ida von Hahn, alle forlod ham – det var ikke omvendt.

’Jeg ved ikke rigtig, hvad der skete, men efter nogen tid mistede mine koner interessen for mig. Der er jo så mange ting, der kan friste en ung kvinde, der er en hel del yngre.’

’I de mellemligg­ende perioder, hvor jeg ikke har vaeret i et fast forhold, er markedet anderledes. Jeg har ikke tal på de mange kvinder, jeg har kendt, men mine affaerer var ikke kun for at få sex. Jeg ledte efter ’den eneste ene’ for nu at bruge en gammeldags term’.

Jeg har ikke tal på de mange kvinder At få et image som kvindebedå­rer virker dragende på nogle kvinder, men det kan jeg slet ikke leve op til

 ?? FOTO: /RITZAU/ ERIK GLEIE FOTO: /RITZAU/ KLAUS MØLLER FOTO: JØRGEN SPERLING ?? Sonja Oppenhagen var Klaus Paghs første kone. Klaus Pagh med kone nummer to, Susan Winther. En rigtig casavona
Klaus Pagh fik ry for at vaere en rigtig casanova, og i en periode var han endda kendt som ’Danmarks James Dean’.
FOTO: /RITZAU/ ERIK GLEIE FOTO: /RITZAU/ KLAUS MØLLER FOTO: JØRGEN SPERLING Sonja Oppenhagen var Klaus Paghs første kone. Klaus Pagh med kone nummer to, Susan Winther. En rigtig casavona Klaus Pagh fik ry for at vaere en rigtig casanova, og i en periode var han endda kendt som ’Danmarks James Dean’.
 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Det vrimlede med skønne kvinder i Klaus Paghs liv.
FOTO: /RITZAU/ Det vrimlede med skønne kvinder i Klaus Paghs liv.
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Klaus Pagh
FOTO: ALL OVER Klaus Pagh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark