Ekstra Bladet

De lå og knaldede lige over mig

- All-

Det går som bekendt op og ned i showbiz, og det kan det også gøre på kvinde-fronten for selv den mest omgaerdede charmør med penge i banken.

Med sine morskabste­atre, ABC og Aveny – med folk som Dirch Passer, Jørgen Ryg og Ulf Pilgaard som sikre traekplast­re – grundlagde Klaus Pagh sin formue, der har gjort ham i stand til at leve et liv på første klasse.

Det fortaeller han en masse om i bogen. Om sejrene og nederlagen­e. Golf med Frank Sinatra, Clint Eastwood og Bob Hope. Vennerne og dem, der svigtede. Små og store anekdoter i et begivenhed­srigt liv.

Og så er der alle datidens kvinder. Nogle af dem var han uheldig med.

Pagh fortaeller om en ung pige, han traf i Aarhus, mens han producered­e H.C. Andersen-spil. En amerikaner ville filmatiser­e ’Fyrtøjet’, og det skulle foregå i Sverige.

Klaus Pagh inviterede pigen med, men under den sidste aftens hygge i køkkenet med mad og braendevin lagde han maerke til, at hun var mere interesser­et i en af fotografer­ne end i ham.

De gik til makronerne

’For ikke at forstyrre sagde jeg: Jeg er traet og går i seng.’ Det havde hun ikke noget imod. Da jeg kom ud, taenkte jeg: ’De tror, jeg ligger og so- ver. Hvor går de hen?’.

Et lille omklaednin­gsskur uden dør ved den store swimmingpo­ol ude i skoven var et godt bud, og han gik derned – ’sindssyg som man er, når man er lidt forelsket og også har fået noget at drikke’ – og lagde sig under en baenk i det mørke rum.

Han kom ikke til at vente laenge.

’De flåede tøjet af, da de kom ind. De skulle skynde sig, fordi både jeg og hans kone jo lå og sov og ventede på dem. Jeg lå nede under baenken, og lige over min naesetip gik de ellers til makronerne. Gadagong, gadagong, gadagong, kun 20 centimeter over mit hoved. Mine øjne havde vaennet sig til

Klar over, at det var et spørgsmål om tid, før de også kunne se ham, begyndte Klaus Pagh at kravle ud. I processen kom han til at slaebe alt deres tøj med sig.

Lidenskabs­løs haevn

Hvad skulle han gøre med det? Konen til fotografen lå og snorkede, og døren var åben. Så Pagh lagde det hele i hendes fodende, uden at hun blev vaekket.

Så lagde han sig til at vente på den aarhusians­ke pige, der forklarede sin nøgenhed med, at hun var blevet så varm af at danse, at hun havde besluttet at tage en tur i poolen, og så var hendes tøj blevet stjålet.

’Hvis du vil have dit tøj, så ligger det oppe under hans kones dyne, og så må du gå op og hente det. Jeg lå nede under den baenk, hvor I knaldede.’

’Min haevn var lidenskabs­løs. Uden omsvøb meddelte jeg hende, at hun selv måtte finde vej tilbage til Aarhus, for jeg kørte om morgenen. Det gjorde jeg, og jeg har hverken hørt eller set noget til hende siden.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark