Ekstra Bladet

26-årig naegter forsøg på voldtaegt ved S-station

- KATJA MEJBORN POLITIFOTO

En 26-årig mand sad tirsdag på anklagebae­nken tiltalt for forsøg på voldtaegt.

Manden naegter sig skyldig i at skulle have forsøgt at voldtage en 27-årig kvinde naer Ny Ellebjerg Station i Valby om morgenen 1. august i år.

Under retssagen tirsdag fremviste anklageren overvågnin­gsbilleder fra Ny Ellebjerg Station kort før tidspunkte­t for forbrydels­en.

Den tiltalte naegtede i retten, at det var ham, der kunne ses på videoen. Tiltaltes kammerat, der vidnede i retten, var dog ikke enig i denne opfattelse. Han bekraefted­e, at både han og tiltalte kunne ses på overvågnin­gen.

Videomater­ialet var det samme, som politiet brugte, da de 1. september sendte en efterlysni­ng på mistaenkte ud til medierne.

I retten fortalte den nu anklagede, at han 4. september blev gjort opmaerksom på efterlysni­ngen. Han forklarede, at han fik en del henvendels­er fra folk, der havde set efterlysni­ngen og ment, at det lignede ham.

Derfor valgte han 2. september at henvende sig til politiet for at opklare misforståe­lsen. Politiet kunne ikke genkende den 26-årige, der i weekenden havde klippet sit hår kort, så de lod ham gå. Dagen efter blev han dog anholdt på sin adresse.

På den 26-årige fandt man tre maerker, der kunne tyde på vold. I retten forklarede han, at de stammede fra en slåskamp med en ’flabet mand’.

Tiltalte naegtede kendskab til den foruretted­e kvinde, selv om det ifølge anklageren med stor sandsynlig­hed var hans dna, der blev fundet på ofrets trøje og ved hendes ene øre.

Sagen fortsaette­r i Retten på Frederiksb­erg torsdag, hvor der bliver afsagt dom. Anklageren kraever den 26årige udvist til Tanzania.

 ??  ?? Politiet efterlyste gerningsma­nden med foto fra S-toget.
Politiet efterlyste gerningsma­nden med foto fra S-toget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark