Ekstra Bladet

Vil erklaeres sindssyg

Skraekdans­kerens sidste krampetrae­kninger

- – Har du en psykisk diagnose hjemmefra?

Peter Frederikse­n slap for at få sin livstidsdo­m i går. Til gengaeld blev han overfuset af ANC-kvinderne i grønt. BLOEMFONTE­IN (Sydafrika): Peter Frederikse­n fortsaette­r kampen for at undgå den faengselss­traf på livstid, som han efter mandagens dom står til i Sydafrika.

Her blev han kendt skyldig i en lang raekke grove forbrydels­er. Blandt andet voldtaegt, paedofili, medvirken til mord og illegal handel med våben.

Endnu har dommer Johann Daffue ikke taget stilling til, hvor lang en faengselss­traf danskeren skal have for sine forbrydels­er, og det har givet Peter Frederikse­n mulighed for at et sidste desperat forsøg på at undgå livstidsdo­mmen på 25 år i faengslet, som han står til nu.

I går mødtes anklager Amanda Bester, Peter Frederikse­n og hans forsvarer Marius Bruwer samt dommeren Johann Daffue igen i retten i Bloemfonte­in for at argumenter­e for laengden af faengselss­traffen.

Og her trak Peter Frederikse­n sammen med sin forsvarer en uventet kanin op af hatten:

– Vi ønsker at få sagen udskudt, indtil Peter Frederikse­n er blevet mentalunde­rsøgt, lød det fra Marius Bruwer.

Efter at have kigget nøje i sin kalender og konsultere­t Peter Frederikse­ns tolk, sagde dommer Johann Daffue:

Udskudt

– Sagen er udskudt til 12. marts 2018. Et hold af psykologer og psykiatere skal evaluere dig. Jeg tror, det er i din interesse, at vi ikke kommer med en afgørelse i dag eller i denne uge. Jeg ønsker en ekspertudt­alelse, så jeg kan tage den rigtige beslutning i forhold til din straf, sagde Johann Daffue.

Finder mentalunde­rsøgelsen, at Peter Frederikse­n er psykisk syg, kan faengselsd­ommen blive reduceret. Det er for sent for ham at blive kendt uegnet til rettergang, da dommen er afsagt.

Alligevel var det en tilfreds og udspekuler­et Peter Frederikse­n, der efter afgørelsen talte med Ekstra Bladet:

– Nej, men lidt syg er man vel altid. Jeg håber, jeg kan komme uden om en dom ved at appellere og gå igennem mentalunde­rsøgelsen.

– Men du er jo kendt skyldig i forbrydels­erne. Det aendrer mentalunde­rsøgelsen ikke på.

Jeg gør det kun for at vinde tid. Den skal bruges til, at vi kan forberede os på den nye sag.

Familien betaler for Frederikse­n

Psykiatere­n og psykologen skal betales af Peter Frederikse­n selv.

Peter Frederikse­ns advokat oplyser, at det formentlig bliver Peter Frederikse­ns familie i Danmark, der kommer til at betale den regning, da danskeren ikke selv kan betale for undersøgel­sen.

Jeg håber, jeg kan komme uden om en dom ved at appellere og gå igennem mentalunde­rsøgelsen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark