Ekstra Bladet

JEG OVERVEJEDE AT STOPPE

– Jeg tumlede med tanken om at stoppe, men heldigvis blev jeg overtalt til at fortsaette – tiden i Rosenborg har givet mig spilleglae­den igen, siger Nicklas Bendtner 3 DAGE TIL DANMARK-IRLAND

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND EMIL HANSEN mgw@eb.dk; pf@eb.dk; emh@eb.dk

Karrierepl­aner og Nicklas Bendtner har aldrig vaeret to forenelige størrelser. Det kan godt vaere, at der har vaeret målsaetnin­ger og ambitioner for ham i løbet af en saeson, men det har sjaeldent vaeret noget, der gik op i en højere enhed.

For der kom altid en begivenhed uden for banen, der stjal fokus fra det vaesentlig­e – fodboldspi­llet. Og så ramlede korthuset for Nicklas Bendtner.

Efter det mislykkede ophold i Nottingham Forest overvejede han faktisk at laegge støvlerne på hylden og stoppe karrieren.

Satte tre store mål

Altså lige indtil han indså fornuften i at tage et skridt ned ad karrierest­igen og skifte til Rosenborg. Efter en laengere overtalels­esperiode og tre ugers betaenknin­gstid har beslutning­en om at rejse til Norge måske vaeret den klogeste hidtil i hans karriere.

Der har siden skiftet til Rosenborg i marts ikke vaeret én situation, hvor Nicklas Bendtner er trådt ved siden af. Han har opført sig som en voksen mand på 29 år.

Og nu står han faktisk i en situation, hvor den målsaetnin­g, han ellers aldrig har vaeret god til at indfri, pludselig er inde for raekkevidd­e.

– Da jeg kom til Rosenborg, satte jeg mig tre overordned­e mål. Jeg ville vinde mesterskab­et, jeg ville spille ude i Europa, jeg ville tilbage på landsholde­t og vaere med til at spille holdet til VM, forklarer Nicklas Bendtner og siger med et stort smil:

Min agent, mine venner og familie ledte mig tilbage på sporet og vaek fra tankerne om at droppe fodbolden

– Det er selvfølgel­ig en ekstraordi­naer sidegevins­t med muligheden for at blive topscorer. Når jeg er så taet på, vil det vaere dumt ikke at gå efter den titel. Så helt aerligt: Lige nu har jeg ikke noget at klage over, forklarer han. Det er en helt anden udgave af Nicklas Bendtner i 2017 frem for tidligere, hvor han ofte var irritabel, kort for hovedet og sjaeldent gad svare på spørgsmåle­ne om karrieren. Nu hviler han langt mere i sig selv.

Han har affundet sig med sine nye rolle i landsholds­regi, hvor han ikke er selvskreve­n starter. Nu er han i langt højere grad jokeren, der kan sendes ind fra baenken, når Hareide skal forsøge at lave noget om.

– Jeg barslede med at stoppe karrieren efter tiden i Nottingham Forest. Det var noget jeg taenkte på. Men min agent, mine venner og familie ledte mig tilbage på sporet og vaek fra tankerne om at droppe fodbolden.

– De sagde Rosenborg kunne bringe min fodboldgla­ede tilbage. I dag kan jeg se, at det var et rigtig fornuftigt valg, de gav mig, siger Nicklas Bendtner, der snart skal hyldes.

Har slet ikke travlt

Guldmedalj­erne bliver først overrakt 19. november, når Rosenborg møder Viking på hjemmebane, hvor Bendtner

kan se frem til at blive fejret som den store helt.

Den fine debutsaeso­n i Norge åbner muligheden for nye udfordring­er allerede til januar, hvor han fylder 30 år.

Men lige nu fokuserer han slet ikke på, hvor han skal hen. Han stortrives i Norge.

– Jeg har kontrakt yderligere ét år i Rosenborg. Jeg ved godt, at døre kan åbne sig. Men jeg har slet ikke travlt og taenker ikke i de baner, at jeg skal vaek. Jeg er glad for at vaere her, og stolt over det der er sket det seneste år.

– Rosenborg har ikke kun givet mig noget fodboldmae­ssigt. Jeg har også menneskeli­gt og mentalt fået meget ud af at vaere i klubben. Det er et rigtig godt sted at vaere, pointerer han.

Nu venter så to afgørende playoff-kampe, hvor et gensyn med Martin O’Neill står på dagsordene­n.

Irlands landstraen­er var hans klubtraene­r, da Bendtner var udlejet til Sunderland i 2011/12-saesonen.

– Han er en traener, der forventer og forlanger, at spillerne altid giver sig 100 procent. Man skal ofre sig for holdet, forklarer Nicklas Bendtner, der traekker lidt på smilebånde­t over Martin O’Neills bemaerknin­g om, at danskeren ikke var saerlig begejstret for opholdet i det nordøstlig­e England og skyndte sig hjem til London, når muligheden bød sig.

– Det var ikke altid det sjoveste sted at vaere. Jeg havde jo min base og venner i London, så det var klart, jeg gerne ville hjem, når muligheden bød sig, siger Nicklas Bendtner, der mest af alt ligner en joker i lørdagens opgør mod Irland.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark