Ekstra Bladet

S: Løkke på randen af løftebrud

- 7. juni 2015, DR1 10. juni 2015, TV2 1. september 2017, Berlingske

Hos Socialdemo­kratiet lyder der skarpe toner omkring regeringen­s dagpengepl­aner.

– Jeg vil gerne vaere med til at lave en vaekstpakk­e, men bare ikke en, hvor det er de arbejdsløs­e, de nedslidte, der betaler for det. Det er ret enkelt. Hvis de gennemføre­r det der, så er det et løftebrud. Klokkeklar­t, tindrende enkelt, udtaler finansordf­ører Benny Engelbrech­t.

– De borgerlige har ellers haft held til at få ordet løftebrud til at klaebe til netop jer. Så I har hidtil vaeret forsigtige med det begreb. Men du er ikke bange for at tage det i din mund. Hvorfor?

– At der ikke ville blive pillet ved dagpengene, er både blevet sagt på DR og på TV2 af Løkke under valgkampen. Jakob Ellemann-Jensen, den politiske ordfører, sagde så sent som for en måned siden, at det ikke kom på tale. Det kan man ikke opfatte på anden vis end som et klart løfte. Derfor ligner det et løftebrud, hvis man gør netop det. Det må de selv forklare, hvorfor de er klar til.

– Kan du garantere, at Socialdemo­kratiet ikke i en eller anden form er med til at justere på dagpengene?

– Det vil vi ikke vaere med til.

– Og det er både et løfte og en garanti?

– Det er det, det er. Der er et forlig på dagpengene. Det er der ingen grund til at aendre på, lyder det fra Engelbrech­t.

Derfor har hun saerdeles svaert ved at forstå, at den borgerlige regering pønser på at svinge pisken over hende og andre unge på jobjagt.

– De tror åbenbart, at vi gerne efter fem års studier vil sidde hjemme i sofaen og stene serier. Eller hvad de nu taenker, siger hun. Her et udpluk af de løfter om ikke at røre ved dagpengene, som Venstres topfolk er kommet med.

– Jeg siger ikke ét før valget og så gør det stik modsatte efter. Vi kommer ikke til at skaere i dagpengene. Og vi kan lave en aftale om det på stedet.

Lars Løkke: Lars Løkke:

– Vi har ingen planer om at skaere i kontanthja­elpen,

– Det mest frustreren­de er, at man bliver mistaenkel­iggjort så meget som nyuddannet. Det støder mig lidt. Jeg er ikke interesser­et i at nasse. Jeg har laest fem år, hvor jeg har jagtet de gode karakterer, som vi også får at vide er vigtigt. Vi har brug for den kvalificer­ede arbejdskra­ft.

Overholder reglerne

Hun understreg­er, at en stramning snarere vil gøre det svaerere for hende at finde et job, fordi hun ikke vil have tid til at gøre alt det ekstra, hun gør for at jagte et arbejde.

– Selvfølgel­ig overholder skaere i dagpengene eller skaere i førtidspen­sionen.

Det understreg­er jeg lige, fordi mine gode venner i Socialdemo­kratiet bliver ved med at bruge penge på at sprede den løgnagtige påstand.

Kristian Jensen:

– Vi kommer ikke til at saenke ydelserne for arbejdsløs­e. Vi har en aftale omkring dagpenge, jeg de formelle regler og sender mindst to ansøgninge­r om ugen. Men derudover bruger jeg vel 35 timer om ugen på at henvende mig til virksomhed­er personligt og ved at ringe rundt i konsulentb­ranchen, hvor jeg gerne vil ind, og får booket møder. Det kunne jeg ikke, hvis jeg ikke havde dagpengene.

– Hvis jeg var blevet ramt af den her stramning, så ville jeg vaere nødsaget til at tage noget arbejde uden for mit felt. Hvilket jeg også gjorde under mit studie, hvor jeg i seks år har arbejdet for Arla om natten, understreg­er hun. også om hvad niveauet er, og det ligger vi fast på.

Jakob Ellemann-Jensen:

– Jeg kan ikke forestille mig, at ydelserne vil blive sat ned. Jeg ved godt, at det er det spørgsmål, jeg får hele tiden. Og det kan jeg ikke forestille mig. 15. oktober 2017, DR2, ’Vi ses hos Clement’

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark