Ekstra Bladet

Omringet

Bent Petersen gider ikke vaere en del af det, som han kalder for ’det tavse flertal’ i ghettoen Nørager. Det har haft konsekvens­er

- ULRIK BACHMANN

Folkepensi­onist Bent Petersen er den type, der siger sin mening.

Der er ikke nogen, der skal løbe om hjørner med ham.

Hans bramfri tone har imidlertid også kostet.

Det er grunden til, at Bent nu har et to meter højt plankevaer­k, som omkranser den terrasse, han har ud for sin lejlighed i Nørager i Sønderborg.

Nørager blev i 2016 optaget på Indenrigsm­inisteriet­s ghetto-liste.

Det sagde ’klask’

– Jeg var lige kommet hjem fra en hofteopera­tion i juni.

– Så sagde det klask med sten gennem vinduet, fortsaette­r Bent Petersen.

– Der er nogen, der ikke kan lide mig.

Hverken Bent eller hans kone kom noget til. Politiet har givet de to indtrykket, at det var tilfaeldig­t, at der blev kastet sten mod netop dem.

Men det er ikke Bent Petersens indtryk.

Det er ikke lykkedes at finde gerningsma­nden.

Flygtninge skaber ballade

Bent Petersen har boet i Nørager i 15 år. I perioden er der kommet mange flygtninge til. Og med flygtninge­ne er der også kommet ballade, siger han. I juni blev en ung mand skudt i benet lige ud for Bent Petersens boligblok. En gruppe var røget i totterne på hinanden, fortaeller Bent Petersen.

Han synes ikke, myndighede­rne gør nok for at stoppe uroen. Og det er måske årsagen til, at Bent Petersen selv har valgt at tage affaere. Han er ikke overrasket over, at det er kommet så vidt.

– Det er kun blevet vaerre i løbet af årene, siger Bent Petersen.

Efter hans opfattelse skyldes balladen, at de unge mennesker ikke har noget at tage sig til.

– De begår haervaerk. Alt bliver ødelagt. Vi har lige fået opgangen vasket ren. Der var ikke til at vaere, fordi der stank af urin. Og når man siger noget til de unge, der står i opgangen og ryger, så får man bare at vide, at man skal passe sig selv, forklarer Bent Petersen.

Blev presset til at lukke Facebook-side

De begår haervaerk. Alt bliver ødelagt. Vi har lige fået opgangen vasket ren. Der var ikke til at vaere, fordi der stank af urin

Det gider Bent Petersen ikke. Han har derfor ofte sit kamera fremme. Og han har brugt Facebook flittigt til at dokumenter­e, hvad der sker

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark