Ekstra Bladet

Jeg vil ikke finde mig i det

Komikeren, der stiller op til kommunalva­lget, bliver kaldt grimme ting og har fået en dødstrusse­l på grund af sit kandidatur

- PERNILLE CHRISTENSE­N SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N pc@eb.dk sen@eb.dk

21. november stiller Amin Jensen op til kommunalva­lget i Hvidovre Kommune for Nationalpa­rtiet, og det er ikke alle, der er lige begejstred­e for komikerens kandidatur og heller ikke for hans politiske overbevisn­ing.

Amin Jensen har modtaget en del grove beskeder på de sociale medier, og det er også blevet til en dødstrusse­l fra en mand i Randers.

– Jeg synes, det er ret vildt, at en mand i Randers skal hidse sig så meget op over, at jeg stiller op til et kommunalva­lg i Hvidovre. Jeg ville måske kunne se, at det kunne angå ham, hvis det var i landspolit­ik, jeg stillede op, siger Amin Jensen, der har meldt manden til politiet.

’Føj for satan, dit lede, fede møgsvin til mega landsforra­eder...Jeg håber, at du dør’, lød beskeden, som Amin Jensen fik for et par uger siden på Facebook.

– Jeg er ikke blevet bange, men utryg, siger Amin Jensen, der er gift og far til tre børn.

– Isaer fordi politiet ikke gør noget ved det, fortsaette­r han.

– I Danmark må man ikke forsvare sig selv med peberspray eller kølle, og det synes jeg er helt fint. Men så må politiet også gøre noget i sådan en sag. Jeg mener simpelt hen, det er at saette demokratie­t i fare, hvis ikke der bliver grebet ind, og jeg giver politiet mandens navn, siger Amin Jensen, der har fået en kvittering for sin anmeldelse som eneste reaktion fra politiet.

Hans opfattelse er, at så laenge man ’kun’ er kandidat, så gør myndighede­rne intet.

– Hvad når du er ude på gader og straeder og deler flyers og balloner ud. Bliver du så mødt af grimme ord og trusler?

– Nej, så er der ingen, der siger sådan noget. Men når folk gemmer sig bag skaermen derhjemme, kan de skrive hvad som helst, siger Amin Jensen, der har slettet de kommentare­r fra sin Facebook-vaeg, hvor folk går over stregen og kalder ham grimme ting.

– Jeg vil ikke finde mig i det, siger han til Ekstra Bladet.

– Har det fået dig til at overveje, om et liv i politik er det vaerd?

– Ja, men jeg er staedig. Og min far laerte mig, at man ikke giver op, så det gør jeg ikke.

– Har du overvejet, om det er nødvendigt at hyre vagter til at beskytte dig?

– Der er vi slet ikke. Jeg skal ikke have vagter, og jeg håber aldrig, at det bliver nødvendigt med den slags. Jeg har brede skuldre, og man må gerne vaere uenig med mig. Men der er altså graenser for, hvad jeg vil finde mig i, siger Amin Jensen.

Jeg mener simpelt hen, at det er at saette demokratie­t i fare, hvis ikke der bliver grebet ind

– Jeg synes, det er ret vildt, at en mand i Randers skal hidse sig så meget op over, at jeg stiller op til et kommunalva­lg i Hvidovre, siger Amin Jensen.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark