Ekstra Bladet

Banders ydelser under lup

-

I kampen mod bandekrimi­naliteten vil regeringen se naermere på de bandemedle­mmer, der er på kontanthja­elp. Det fortalte beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V) til TV2.

– Er man bandemedle­m, og bliver man dømt for banderelat­eret kriminalit­et, så skal det have konsekvens i forhold til ens offentlige ydelser, siger han.

Flere end tre ud af fem bandemedle­mmer modtog ifølge Radio24syv sidste år kontanthja­elp. Tidligt i går morges fandt en mand sin kone og søn liggende døde i deres lejlighed på Vangedevej i Gentofte.

Det oplyser Nordsjaell­ands Politi i en pressemedd­elelse.

– Vi har i løbet af formiddage­n haft teknikere og en retsmedici­ner på stedet for at undersøge, hvad der er sket i lejlighede­n, siger lederen af efterforsk­ningen, Brian Grayston, i pressemedd­elelsen.

– Vi har naturligvi­s talt med faderen, og han har efterfølge­nde fået lov til at gå, da alt peger i retning af, at der er tale om en meget tragisk haendelse i den lille familie, fortsaette­r han.

Af hensyn til den videre efterforsk­ning og sagen i øvrigt ønskede Nordsjaell­ands Politi ikke at komme med yderligere oplysninge­r eller kommentare­r til sagen.

Andre sager

Hvert år er der sager, hvor foraeldre er involveret i deres børns død. Alene i år har Ritzau – foruden gårsdagens sag – registrere­t mindst tre af den slags sager, som politiet kalder ’familietra­gedier’.

– For tiden lytter jeg meget til Arvo Pärt, som komponerer noget meget skrøbelig klassisk musik, hvor man virkelig fornemmer de dybe søer og birkeskove. Det er meget beroligend­e, og jeg kan naesten få tårer i øjnene af det, fortaeller skuespille­ren

blandt andet om sit kulturforb­rug.

I januar draeber en 45-årig mand i Ulstrup naer Randers sin hustru samt sine to sønner og to døtre, før han tager livet af sig selv.

12. april draeber en 31-årig mand sine tre børn og børnenes mor i deres lejlighed i Brønshøj i København. Manden bliver efterfølge­nde varetaegts­faengslet i surrogat på en psykiatris­k afdeling.

Om natten til 14. maj slår en 32-årig kvinde i Lyngby sin lille søn ihjel. Også hunbliver varetaegts­faengslet i surrogat på en psykiatris­k afdeling.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark