Ekstra Bladet

Femårige Emil vil flytte til Aalborg

-

De fleste børnehaveb­ørn elsker blå blink, sirener, politibile­r, ambulancer, brandbiler og seje politifolk med pistoler.

Det gjorde også den femårige Emil Jensen, da Ekstra Bladet traf ham og hans mor taet på Mjølnerpar­ken onsdag i sidste uge.

– Der kom ambulancer, jublede knaegten med henvisning til en haendelse aftenen forinden. Han var lykkeligt uvidende om alvoren; tre bandemedle­mmer, som var blev skudt – et af dem afgik ved døden.

Hensynsløs­heden og brutalitet­en chokerer mig. Det er staerkt graenseove­rskridende

Der er sket noget

Siden onsdag i sidste uge er der sket noget hos Emil.

– Emil har et par gange, siden vi mødte jer sidst, spurgt, om vi ikke skal flytte op til farmor og farfar i Aalborg, fortaeller hans mor, den paedagog-studerende Sara Jensen til Ekstra Bladet.

– Emil fortaeller nu, at der er nogen, der skyder på hinanden, og han han ikke lide det. Det er kommet taet på som noget utrygt, og det påvirker os som foraeldre meget, at vores lille søn skal have en bekymring, siger hun.

Hendes mand, Lars Hansen, fortaeller:

– Vi ser fra vores vindue, når politiet rykker ud, og når ofrene bliver kørt herfra i ambulancer. Det er bedrøvelig­e realiteter. Og det, som gør mest indtryk på mig, er selvfølgel­ig, at vores femårige søn i en eller anden grad er negativt påvirket.

Langt sejt traek

Lars Hansen peger over på det sted, hvor en ung mand forleden blev draebt af skud.

– Hensynsløs­heden og brutalitet­en chokerer mig. Det er staerkt graenseove­rskridende. Så selvfølgel­igt saetter vi pris på, at politiet nu saetter mere talstaerkt ind, men det er nok en kendsgerni­ng, at hårdkogte bandemedle­mmer, der vil skyde hinanden, nok skal få held til at skyde hinanden, siger Lars Hansen, der for tiden er på barsel fra sit job som sekretaer.

– Hvad skal der så til for at løse konflikten?

– Tja. Det er nok et langt sejt traek med forebyggen­de arbejde, hvor folk bliver inddraget i samfundet, så de bliver hørt og ikke føler sig marginalis­eret. Men selvfølgel­ig er det naivt at tro, at en ung gangster vil deltage i integratio­nsprojekte­r. Faengsling er på lang sigt heller ikke løsningen, for der kan de blive uddannet til at blive endnu mere kriminelle. Faengsling fremmer stik mod hensigten disses menneskers status som kriminelle, så det er uhyre svaert at svare på, hvad løsningen er, siger Lars Hansen.

Sara Jensen med den blot syv måneder gamle datter Emma på armen siger, at familien naegter at flytte.

– Vi bliver. Her bor vi. Det skal ingen få held til at aendre på.

 ??  ?? Alvoren er gået op for den kun femårige Emil, som er nabo til Mjølnerpar­ken.
Alvoren er gået op for den kun femårige Emil, som er nabo til Mjølnerpar­ken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark