Ekstra Bladet

Skandale på skandale

- L. Ahrentzen Tomsgårdsv­ej København NV Ninna Holbek Sortedam Dossering 59 C København Ø

Nu skal politikern­e på Christians­borg til at passe på. Villy Søvndal er ved at planlaegge en udflugt til Borgen. Han vil over og formane politikern­e mod deres klatten med skattekron­erne.

Han er godt nok sent ude. Taenk, hvad landet kunne have sparet. Skatteskan­dalen på over 100 milliarder kroner, som nu bliver tilført fem milliarder i et forsøg på at rette op på. Togskandal­en? Skidt med den. Vi skrotter da bare lortet og køber nye. Så er der kampflyene. De gamle står og ruster op, de har vist aldrig vaeret i luften. Skidt med det, der bliver købt nye til mange milliarder. Inden de når at blive leveret, er der allerede tvivl, om de lever op til forventnin­gerne. Skidt med det. Der er købt for millioner af reservedel­e. Det seneste er så de vejskilte, der sikkert skal pilles ned igen. Der er ikke penge til belysninge­n. Desvaerre er der mange, mange flere milliarder, der er smidt ud.

Hvad er det for en forsamling, der strør om sig med vores penge? Hvad med Claus Hjort Frederikse­ns evindelige ord: ’Hvor skal pengene komme fra?’

Vi ser frem til Søvndals besøg. Hvem er kapitalism­ens dovne Roberter? Det er de firmaer, der ikke gider betale skat og i stedet sender overskudde­t i skattely. De snylter og vil ikke bidrage til det samfund, hvor profitten tjenes.

Hvert år handler de danske kommuner for 87 milliarder kroner med private firmaer. En del af disse skattekron­er ryger direkte ned i ’kapitalism­ens dovne Roberter’s lommer, fordi de fifler med skatten.

Vi er mange, som ikke mere finder os i, at kommunens eller statens skattepeng­e går i lommerne på disse skattesnyd­ende parasitter, som nasser på samfundets faellesgod­er, infrastruk­tur, statsbetal­t veluddanne­de befolkning og så videre.

Nogle kommuner er allerede i gang med at stoppe handel med firmaer, der bruger skattely.

Jeg håber, at Københavns Kommune vil stå i spidsen for at samle en sortlistni­ng af kendte firmaer, der sender profitten i skattely, og dele den med alle landets kommuner og statsinsti­tutioner. Det skal vaere nemt for kommuner at tjekke, om en leverandør står på listen, så de straks kan finde en ny Bermuda er et paradis, også for virksomhed­er der vil undgå at betale skat til samfundet.

skattebeta­lende samarbejds­partner i stedet.

Borgerne, kommunerne og staten kan i faellesska­b

vinde skatteslag­et over disse samfundssn­yltende firmaer. Firmaerne lever jo af os. Så det er os, der har

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark