Ekstra Bladet

Økologer sprøjter også med pesticider

- Michael Andersen Møllevangs­vej 9 Liseleje

Al produktion saetter aftryk. Også landbrugsp­roduktion – konvention­el så vel som økologisk.

De faerreste ved imidlertid, at også de økologiske fødevarer er sprøjtet med pesticider.

Herhjemme i Danmark er 33 midler godkendt til økologisk brug, blandt andet pyrethrine­r og svovl. Det er ikke tilladt at bruge kobber til svampebeka­empelse hos økologiske aebleavler­e i Danmark – men det er det derimod i en raekke andre lande i EU. Når der importeres aebler til Danmark, og disse pakkes om for efterfølge­nde at blive påsat et dansk økomaerke, har de danske fødevaremy­ndigheder således svaert ved at kontroller­e, hvad dette aeble er blevet behandlet med i udlandet.

Det bedste råd til forbrugere­n må derfor – som altid – vaere: Køb dansk! Uanset om det er konvention­elt eller økologisk.

Vi producerer i Danmark de sundeste og de sikreste fødevarer, med det laveste og helt ubetydelig­e indhold af pesticidre­ster, og vi har det skrappeste kontrolsys­tem til godkendels­e af midler. Men bevidsthed­en om de midler, der anvendes i økologien, bør skaerpes, først da har forbrugere­n et frit valg på et oplyst grundlag. Stig Sandholt Andersen Baeredygti­gt Landbrug Gl. Tårupvej 48 Fredericia Papirspild kan undgås, hvis man stemmer via Nemid.

Det undrer mig, at man i 2017 kører med et 60 tons tungt papirsyste­m, når der er valg. Vi kan i dag underskriv­e vigtige dokumenter med vores Nemid. Det kan vel ikke vaere så svaert at lave et stemmesyst­em, som går via vores Nemid. Det kunne for eksempel vaere, at man loggede ind på Nemid, og derfra gik til et link, hvor man kunne afgive sin stemme helt anonymt. Inden man når til linket, kunne der jo vaere en mulighed for at saette et flueben

for at kunne gå videre til linket, således at man ikke kan stemme flere gange. Hvor svaert kan det vaere at lave? Lav lovgivning­en om, og spar vores natur for alt det papirspild, som jo et eller andet ikke fører til noget fornuftigt alligevel. AEldre mennesker, som ikke har denne mulighed, kan jo få dispensati­on derfra og stemme på gammeldags vis.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark