Ekstra Bladet

AFSTANDEN FOR STOR

FORMEL 1 GROSJEAN FØRER DUEL: Trods en haederlig kvalifikat­ion til Brasiliens Grand Prix var Kevin Magnussen småskuffet

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Knap tre tiendedele af et sekund lyder ikke som alverden, når en omgang på Interlagos i São Paulo er 4,3 kilometer.

Men afstanden til teamkammer­aten Romain Grosjean var for stor til Kevin Magnussens smag under lørdagens kvalifikat­ion.

Efter gridstraf til Daniel Ricciardo starter franskmand­en sandsynlig­vis søndagens løb som nummer 11 med Kevin Magnussen som 13’er. Danskeren roste sin erfarne teamkammer­at efterfølge­nde, men følte, at han selv burde have fået mere ud af det.

Svaert at vaere utilfreds

Eksempelvi­s var McLarens Stoffel Vandoorne kun 38 hundredede­le af et sekund hurtigere.

– Jeg synes, Romain fik det meste ud af bilen i dag. Han har gjort det godt hele weekenden, og jeg gjorde det mindre godt i kvalifikat­ionen. Jeg er ikke utilfreds med resultatet, fordi bilen har ikke passet til min kørestil denne weekend, siger danskeren i Haas’ kvalifikat­ionsrappor­t.

Til 3+ uddybede Kevin Magnussen resultatet og forskellen til Grosjean.

– Det er en lille bane (kun Monaco er kortere, red.). For mig er det for meget. Jeg ville gerne have haft lidt mere ud af det, men det er svaert at vaere utilfreds, når vi starter, hvor vi gør.

– Jeg har ikke rigtig kunnet finde stabilitet­en i bagenden af bilen, så jeg har ikke kunnet angribe indgangene i svingene lige så hårdt, som Romain kunne. Han har vaeret bedre til at styre den løse bagende. Når bilen er ustabil, er han rigtig staerk.

– Det er vores job at få det bedste ud af bilen, og det følte jeg ikke 100 procent, at jeg fik i dag. Det var ikke helt skidt, men jeg ville gerne have haft lidt mere, konstatere­r han.

Fører intern duel

En af Romain Grosjeans spidskompe­tencer er at saette den optimale omgang sammen under tidtagning. Franskmand­en fører klart den interne duel på Haasteamet i den disciplin med nu 12-7. Kevin Magnussen følte ikke, han fik 100 procent ud af bilen ved gårsdagens kvalifikat­ion.

– Vi vidste, det kun ville dreje sig om et par tiendedele, hvorvidt vi ville ryge ud af Q1 eller kunne nå Q3. Så taet er det. Jeg nød fornemmels­en i bilen og fik kørt nogle gode omgange. Jeg kunne presse bilen ret meget, hvilket var rart, sagde Grosjean efterfølge­nde.

Overordnet set var teamchefen Günther Steiner tilfreds. Ikke mindst set i lyset af en skidt anden traening fredag.

– Efter den praestatio­n gjorde alle – ingeniører og mekanikere – et godt stykke arbejde for at samle bilerne igen og forbedre dem. Kørerne gjorde det godt i kvalifikat­ionen. Jeg er meget glad for, hvad der skete mellem fredag og lørdag og vores resultat. Søndag er vi igen i position til at score point. Det er helt sikkert, at vi prøver, siger Haas-bossen.

Valtteri Bottas snuppede pole-position foran de to Ferrari-kørere, mens den nykårede verdensmes­ter, Lewis Hamilton, på spektakula­er vis smadrede sin Mercedes på allerførst­e omgang, så han starter løbet sidst.

Det er vores job at få det bedste ud af bilen Kørerne gjorde det godt i kvalifikat­ionen Når bilen er ustabil, er han rigtig staerk

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ikke tilfreds
FOTO: ALL OVER PRESS Ikke tilfreds

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark