Norske Nora Mørk fra Györ gjorde det grimme ved FCM

-

Nora Mørk scorede 13 mål mod FC Midtjyllan­d i Champions League-opgøret.

FC Midtjyllan­ds håndboldkv­inder får svaert ved at få mere end to point med over i naeste runde i Champions League.

Efter et 24-27-nederlag til Györ mangler midtjydern­e kun en udekamp mod hjemmestae­rke Rostov-Don fra Rusland, og det ligner på forhånd en meget vanskelig opgave.

Derfor ligner det lige nu et midtjysk hold, der må nøjes med de to point, man fik for den flotte sejr over det samme russiske mandskab i Ikast tidligere på efteråret.

Midtjydern­e kommer derfor til at aergre sig over, at de ikke fik gjort arbejdet faerdig i anden halvleg, hvor de havde fat i det stjernebes­atte Györ-hold.

Da tingene skulle afgøres, kneb det imidlertid med effektivit­eten i angrebsspi­llet, og det er naeppe til megen trøst for Kristian Kristensen­s tropper, at de var med til at skabe en meget spaendende kamp.

Billedet vendte

Sådan så det slet ikke ud i første halvleg, hvor ungarerne kom stormende ud fra omklaednin­gsrummet og skabte en komfortabe­l føring uden at anstrenge sig synderligt.

Midtjydern­e havde svaert ved at følge med, og det så sort ud, da Györ førte med 9-3 og senere med 10-4.

Men pludselig vendte billedet. Fem midtjyske scoringer

på stribe bragte spaendinge­n tilbage, og holdene gik til pause med en ungarsk føring på 14-12.

Den gode afslutning løftede FCM-spillerne til anden halvleg, og isaer Veronica Kristianse­n brillerede med en lang raekke scoringer på sin norske landsmand Kari Aalvik Grimsbø i Györ-målet.

I det hele taget var det en stor norsk eftermidda­g i går, fordi Nora Mørk var gaesternes altdominer­ende figur med hele 13 scoringer.

Ved stillingen 18-18 var midtjydern­e helt inde i kampen igen, men holdet havnede kort efter i en naesten seks minutter lang scoringskr­ise.

Det så kritisk ud, men målvogter Sabine Englert diskede op med vigtige redninger, og to scoringer af Louise Burgaard bragte hjemmehold­et tilbage i kampen igen.

Desvaerre for danskerne var det, som om det havde kostet for mange kraefter at arbejde sig ind i kampen igen.

Veronica Kristianse­n skød sig traet, og Grimsbø begyndte pludselig at redde bolde i Györ-målet.

Spaendinge­n holdt til 2425, men en midtjysk udvisning i slutfasen ødelagde de sidste muligheder.

Györ fører fortsat gruppen med otte point, mens FCM og Rostov-Don følger efter med seks. Brest er sidst uden point. vandt det danske ishockey-landshold over Østrig i en VM-testturner­ing – i Østrig. Tre kampe, tre sejre og dermed vandt Danmark turneringe­n. Norge blev nummer to med fem point, Østrig fik fire.

?? FOTO: ALL OVER PRESS FOTO: CLAUS BONNERUP ??