Ekstra Bladet

Ny sikkerheds­test får FDM på maerkerne

- NIELS FRIIS

Otte biler var til test i Euro Ncaps nyeste sikkerheds­test, og alle otte biler scorede de maksimale fem stjerner.

Dermed bør bilerne udløse det nye sikkerheds­fradrag på 12.000 kroner, og FDM vil nu holde øje med priserne på de testede biler for at sikre, at hele fradraget lander i forbrugern­es lommer.

- FDM har laenge kritiseret, at vi i Danmark har haft afgifter på sikkerhed. Derfor er det positivt, at man har valgt at haeve fradraget på sikkerhed. Det er et vigtigt signal om, at sikkerhede­n betaler sig, siger Søren W. Rasmussen, FDMs repraesent­ant i Euro Ncap.

- Det nye sikkerheds­fradrag gaelder alle biler, der har fået fem Euro Ncapstjern­er. I FDM vil vi naturligvi­s holde øje med, at importører­ne husker at regne hele sikkerheds­fradraget med ind i bilens pris, siger han.

Fradraget, som Søren W. Rasmussen henviser til, er det nye sikkerheds­fradrag, der gives til biler, der får fem Euro Ncap-stjerner.

Fradraget blev firedoblet i forbindels­e med den seneste afgiftsned­saettelse. Afhaengig af bilens pris medfører fradraget et prisnedsla­g på mellem 6.800 og 12.000 kroner.

God beskyttels­e

at de otte biler imponerer med god beskyttels­e af førere og passagerer.

Desuden er bilerne generelt veludstyre­de, når det gaelder nye vigtige sikkerheds­systemer.

Eksempelvi­s har de med en enkelt undtagelse et automatisk nødbremses­ystem som standard. Kun Opel Crossland X har nødbremse som ekstraudst­yr.

- Der er ingen tvivl om, at Euro Ncaps testarbejd­e har vaeret afgørende for den udvikling, vi har set inden for nye bilers sikkerhed. Resultatet er, at biler i dag er markant mere sikre end for bare få år siden. Den udvikling ses også tydeligt hos de otte biler i den aktuelle test, siger Søren W. Rasmussen. Den nye Volvo XC60 imponerer - naturligvi­s fristes man til at sige - med en tårnhøj sikkerhed i den seneste Euro NCAP-test.

- Fra årsskiftet skaerper Euro Ncap kravene endnu en gang. Det betyder blandt andet, at biler uden automatisk nødbremse ikke laengere vil kunne opnå de maksimale fem Euro Ncap-stjerner, siger Søren W. Rasmussen.

 ?? FOTO: FDM/EURO NCAP ??
FOTO: FDM/EURO NCAP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark