Ekstra Bladet

SAELGERE VAELGER KLASSISK

-

på gode køreegensk­aber og fin komfort, mens der er rigeligt med plads i kabine og bagagerum, siger Lars Bundgaard.

Mikkel Carlsen, der er ansat ved firmaet B.E.G. Danmark Aps. og kører 65.000 km årligt, havde både VW Passat og Opel Insignia som favoritter, men valgte i sidste ende Insignia, fordi den favner bredere.

- Insignia giver rigtig meget bil for pengene. Opel har rettet op på mange af de fejl, der var på den tidligere model. Den nye model kører godt og har en laekker kabine, hvor tingene fungerer intuitivt rigtigt, og den scorer i det hele taget højt på alle parametre, lyder det fra Mikkel Carlsen.

Han vil ikke afskrive de høje crossoverm­odeller, men han mener, at de klassiske store firmabiler, som var med i feltet, er bygget bedre. Her oplevede han de høje deltagere som enten for rustikke eller som biler, der manglede motorkraft.

- De høje biler har helt klart en berettigel­se. Her er der fordele ved en høj indstignin­g, godt udsyn og som regel regulaer plads, siger Mikkel Carlsen.

Han peger på modeller som VW Tiguan og den kommende Volvo XC40 som nogle af de modeller, han kunne se sig selv i, hvis de altså havde vaeret med i feltet.

Køregenska­ber taeller

Bjørn Amdi Sloth, som er ansat ved firmaet Go Dream og kører 65.000 km om året, havde Insignia og Mondeo som bedste bud, hvor Opelen endte med flest stemmer.

- Jeg havde også Nissan Qashqai som en af mine favoritter. De høje biler har god indstignin­g og ergonomi, men der er mindre kabinestøj og bedre køregenska­ber i de lavere biler, og det taeller mere, siger han.

- Opel Insignia er en bil, som giver value for money. Der er en raekke små detaljer, som traekker op. Her er f.eks. mere aflaeggepl­ads i Insignia end Mondeo, siger han.

Mette Linding Nygaard, der sammenlagt kører 55.000 km om året for firmaet Krüger, endte med at falde for firma-klassikere­n Ford Mondeo. Hun havde også den høje Mazda CX-5 som en af sine favoritter.

- Mazda CX-5 har stilrent design, og den ligger godt på vejen. Bagagerumm­et har en praktisk indretning. Men den falder på, at den ikke har så gode udstyrspak­ker som Mondeo, siger Mette Linding Nygaard, der peger på kvaliteter som gode køreegensk­aber, en støjsvag fremfaerd og gennemtaen­kte detaljer som plusser ved Ford Mondeo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark