Ekstra Bladet

De høje crossovere blev kørt agterud, da Opel Insignia Sports Tourer hentede titlen som Businessbi­len 2018

- JENS OVERGAARD OG CHRISTIAN SCHACHT

Det er fortsat den klassiske firmastati­oncar, som er de profession­elle saelgeres favorit. Det står klart, efter den nye Opel Insignia er kåret som Årets Businessbi­l 2018.

Helt praecist er det Insignia Sports Tourer 2,0 Turbo D Dynamic Best Line Plus aut. med 170 hk, som kørte titlen hjem i en dyst med en buket på en halv snes af årets relevante bud på en firmabil, hvor den nye Opel-model hentede haederen i et finalefelt foran Ford Mondeo 2,0 TDCi 180 ST-Line aut. og BMW 320d Touring 190 hk aut.

Kåringen foregik i det fynske, hvor Ekstra Bladet sammen med fagforenin­gen Business Danmark over to dage testede bilerne i en dyst, hvor fire høje crossover-modeller udfordrede de lavere firmabiler.

Da dommen skulle falde, var Opel Crossland X, Peugeot 5008, Mazda CX-5 og Nissan Qashqai dog kørt langt agterude af juryen, som bestod af otte profession­elle bilister, to motorjourn­alister og en fysioterap­eut.

Med på listen over bilerne var også VW Arteon 2,0 TDi Elegance, VW Passat GTE og Audi A4 Avant Sport Limited Edition 2,0 TDi 190 hk. Plug-in-hybriden VW Passat GTE var den eneste af den modeltype i feltet, der ellers bestod af biler med dieselmoto­r. Den maksimale skattevaer­di var 400.000 kr. hvor VW Arteon dog kom med på dispensati­on. Afgiftsned­saettelsen fra oktober har også slået igennem på beskatning­svaerdien for en raekke af de erhvervsle­asede modeller, der er faldet vaesentlig­t. Det gaelder også vinderbile­n, der med en beskatning­svaerdi på 322.261 kr. for Dynamic Best Line Plus-udstyret 170 hk dieselmoto­r og automatgea­r er godt med, og som kostede 350.000 kr. før.

Scorer højt

Fravalget af de høje biler fortsaette­r et mønster, hvor mellemklas­sebiler og mpv’ere blev dømt ude som alternativ­er ved tilsvarend­e kåringer tidligere år. I den endelige bedømmelse, hvor de klassiske stationcar­s røg helt til tops i finalefelt­et, lagde juryen også vaegt på, at Opel Insignia giver meget firmabil til en fornuftig beskatning­svaerdi.

Lars Bundgaard, formand for trafikpoli­tisk udvalg i Business Danmark, forklarer, hvilke ting som traekker op ved den nye Opel Insignia, der kom på markedet i år.

- Opel Insignia udgør en god arbejdspla­ds for de profession­elle bilister. Det er en meget allround bil til en fornuftig pris, som byder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark