Ekstra Bladet

BANDIDOS I NY

NU SLÅS DE MOD SATUDARAH: Rockerne går til angreb på hinanden, mens alle andre er travlt optagede af bandekonfl­ikten

- SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D fish@eb.dk; db@eb.dk

Satudarah fik

den første afdeling i Danmark i efteråret 2013. Dermed blev det den første af de nye rygmaerke-klubber, der har fået en afdeling i Danmark.

åbningen var Satudarah part i en seks dage lang konflikt med Hells Angels.

blev et af medlemmern­e draebt og parteret i en lejlighed i Ballerup.

har tre afdelinger. To mere er på vej.

Kort efter Sidste år Klubben

Her følger de episoder, som Ekstra Bladet har kendskab til, og som angiveligt kan knyttes til konflikten mellem Satudarah og Bandidos:

Ved et boksestaev­ne i Herlev kommer det til masseslags­mål. To navngivne Bandidos-folk stikkes med kniv.

28. oktober:

Mindre skaermydsl­er i Ballerup i forbindels­e med, at parterne jagter hinanden. Desuden er der om eftermidda­gen skud mod en kiosk med spillehal i Ballerup.

Rockere jagter atter hinanden på Vestegnen. Om aftenen affyres der skud mod privatboli­gen I ly af bandekonfl­ikten på Nørrebro er der kommet ondt blod mellem Bandidos og Satudarah. De to klubber er nu i åbenlys krig – og det er politiets vurdering, hos en Bandidos-veteran, der bor på Falster. Ud over rockeren er også hans kone og børn hjemme. Ingen bliver ramt.

30. oktober:

En 46-årig Bandidos-rocker bliver taesket i en kiosk på Søborg Torv af en gruppe maend. Rockeren får blandt andet kørt en skåret flaske rundt i ansigtet. at konflikten er voldelig og eskalerend­e. I forrige uge valgte politiet at lukke de to klubbers tilholdsst­eder på Sjaelland, og det fremgår af den administra­tive begrundels­e for lukningen, at der har fundet angreb sted både i det offentlige rum og mod private boliger, hvor også rockeres familiemed­lemmer har vaeret til stede. Det var et masseslags­mål ved et boksestaev­ne i Herlev 27. oktober, der antaendte konflikten: ’Saerligt siden 27. oktober har politikred­sene på Sjaelland registrere­t stigende aktivitet. Der er fundet skydevåben, knive økser, en totenschla­eger og en molotov-cocktail’, lyder det i den administra­tive begrundels­e, der videre anfører: ’De allerede foretagne angreb og haendelser tyder på, at det ikke er afgørende for gruppering­erne, hvor angrebene sted, ligesom det forekommer Senere samme aften finder politiet våben ved en tøjcontain­er ved Vaerebropa­rken i Bagsvaerd – et kendt hjemsted for Satudarah-folk.

31. oktober:

Bandidos’ klubhus i Køge forsøges antaendt med en molotovcoc­ktail, men det mislykkede­s. vilkårligt, hvem med tilknytnin­g til gruppering­erne, de får ram på og om udenforstå­ende er til stede under angrebet.’

Fredag i sidste uge fulgte jyske politikred­se trop og lukkede fire rockerhuse i Jylland.

Målrettet angreb

Kilder fortaeller, hvordan Satudarah-rockere målrettet angreb Bandidos-rockerne ved boksestaev­net. På forhånd havde de iført sig tandbeskyt­tere og slagvåben, da de opsøgte Bandidos-folkene.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er konflikten­s epicenter at finde i Ballerup på den københavns­ke Vestegn – taet ved Herlev, hvor masseslags­målet udspandt sig.

– Det er svaert praecist at saette en finger på, hvor det reelt er gået galt mellem parterne. Men det er klart, at episoden ved boksestaev­net i

1. november:

Fem-seks personer opsøger en tatovørbut­ik i Køge, der udsaettes for haervaerk med køller, mens der er kunder i butikken. Ingen personer kommer til skade.

En café i Brøndby-området opsøges af en håndfuld maend, der med slagvåben kommer

2. november:

Herlev ikke var begyndelse­n. Der er gået noget forud, siger Svend Foldager, efterforsk­ningsleder ved Vestegnens Politi, og tilføjer:

– Vi er selvfølgel­ig klar over, at nogle af dem, der nu er i Satudarah, tidligere var med i Bandidos.

Gik i vrede

Foldagers udtalelser ligger i tråd med, hvad kilder med indsigt i miljøet fortaeller om sagen. Her fremgår det, at fem-syv yngre etnisk danske maend tidligere var del af Bandidos. En var fuldgyldig­t medlem, resten forskellig­e niveauer derunder.

Tidligere på året forlod de Bandidos i vrede, og efterfølge­nde gik de ind i Satudarah, hvor de dannede kernen i en ny afdeling, der foreløbigt ikke har noget klubhus. Men gruppens medlemmer har alle rødder på Vestegnen, hvor flere af dem også befandt sig i krydsfelte­t mellem Brøndby-hooligans og miljøet omkring Bandidos.

– Som vi ser situatione­n nu, så er det isaer Satudarahr­elaterede personer, der opsøger mulige Bandidosad­resser og her udøver haervaerk, brandstift­else og skyderier, siger Svend Foldager.

Det er svaert praecist at saette en finger på, hvor der reelt er gået galt mellem parterne

ind og begår haervaerk på inventar. Samme dag er der slagsmål mellem fire-fem rockere på en café i Helsingør. Her traekker en af rockerne en pistol, som han slår med. Samme aften affyres der skud mod Bandidos’ klubhus i Hvidovre.

En tatovørbut­ik i Ballerup udsaettes

3. november:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark