Ekstra Bladet

Politiet: Motorbølle­r respektere­r ikke loven

-

Fyns Politi erkender, at de har et saerligt problem med visse unge Vollsmose-indbyggere­s tilgang til trafikregl­erne.

– Jeg er enig i, at der er et problem med nogle unge maend, der har et saerdeles alternativ­t forhold til faerdsel i området. Det saetter vi ind mod med uvarslede indsatser, ATK’er, og at vi ’skriver’ mange for faerdselsr­elaterede ting, siger politiinsp­ektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Tal fra Rigspoliti­et har vist, at hver femte Vollsmose-beboer føler sig utrygge ved at bo i området. Her er det saerligt farlig og/eller truende adfaerd på veje og stier, der gør udslaget.

Tager det alvorligt

Johnny Schou afviser, at Fyns Politi ikke tager problemern­e med gaderaes alvorligt, eller at de ikke reagerer på eksempelvi­s Peter Filstrups anmeldelse­r.

– Vi bruger mange ressourcer på Vollsmose i vort beredskab, hvor vi 24 timer i døgnet har dedikeret mindst en patrulje til Vollsmose. Vi har desuden regelmaess­igt større indsatser i området, hvor vi blandt andet med ATK-vogne og off-road-motorcykle­r saetter ind over for netop den hensynsløs­e kørsel på veje og stier, siger Johnny Schou.

Stort samarbejde

– Vi indgår kontinuerl­igt i et samarbejde med Odense Kommune, Beredskab Fyn, vaegtere i området, boligforen­ingerne Civica og FAB, 2020-sekretaria­tet i Vollsmose og andre netvaerksg­rupper. Vi er konstant til stede derude. Men skal vi følge op på folks anmeldelse­r om konkrete haendelser i trafikken, så kraever det en vidneforkl­aring eller anden dokumentat­ion af haendelsen. For har man ingen billeder, registreri­ngsnummer eller andet, og vil man ikke laegge navn til en anmeldelse, så kan vi ikke retsforføl­ge gerningsma­endene.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark