Ekstra Bladet

Mohamed: Når valgkampen er slut, forsvinder politikern­e

-

Så investér dog i de foreninger, der vil gøre noget for de unge!

Opfordring­en fra Mohamed Yassin, formand i Vollsmose-fodboldklu­bben FIUK, er klar:

Han efterlyser, at Odenses politikere kommer vaek fra rådhuset og besøger Vollsmose. I hvert fald noget mere end en gang hver fjerde år.

– Jeg vil sige til politikern­e: De skal investere noget mere i de foreninger, der vil gøre noget herude. Og de skal vise sig mere end kun under valgkampen, siger Mohamed Yassin til Ekstra Bladet.

FIUK – Fyns Internatio­nale Ungdoms Klub – begyndte som et integratio­nsprojekt støttet af Integratio­nsminister­iet i 2004 for en treårig periode for at få unge i gang med sport, uddannelse og arbejde.

Intet skete

Men da pengene løb ud, har det vaeret svaert at nå igennem til Odense Kommunes politikere.

– Dengang var det planen, at Odense Kommune skulle hjaelpe med lokaler. Men der skete aldrig noget, siger Mohamed Yassin.

– Jeg beder om hjaelp til nogle lokaler – måske en bane mere, så vi kan få plads til vores medlemmer, og om hjaelp til kørselsgod­tgørelse for traenere osv. Men det er umuligt at råbe Odense Kommune op, siger formanden.

– Hvad siger politikern­e, når du prøver?

– Jamen de siger bare, at vi er en almindelig forening som alle andre. Og at vi må haeve kontingent­et.

De forstår ikke, at vi er en saerlig klub for netop de unge, der ikke får lagt kontingent­et hos eksempelvi­s B1909. Lige nu koster det os frivillige mange penge overhovede­t at drive den her forening, siger Mohamed Yassin om fodboldklu­bben, der taeller cirka 120 aktive medlemmer.

Svaert at få frivillige

– Vi tager de her unge og giver dem et sted at komme og noget at lave, så de ikke eksempelvi­s ender i kriminalit­et

Det vil vi gerne have noget hjaelp til. Men lige nu er det svaert at tiltraekke frivillige, ud over dem der virkelig braender for det, og som selv vil laegge nogle af deres egne penge, lyder det fra Mohamed Yassin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark