Ekstra Bladet

Vi arbejder for pengene

-

Kun to af de ti skatteyder­betalte formaend og naestforma­end har ønsket at svare på spørgsmål om deres arbejde og honorering i kommunekon­taktrådene.

Både borgmester Egon Fraehr (V) fra Vejen og borgmester Carsten Kissmeyer (V) fra Ikast-Brande afviser kritikken af deres honorering.

’Kommunekon­taktrådet er en del af KL’s organisati­on. For pengene til KL får borgerne en mere effektiv og veldrevet kommune. Aflønninge­n er en honorering af min arbejdsind­sats, kompetence­r og ansvar’, skriver formanden for KKR Syddanmark Egon Fraehr i et mailsvar.

Venstres borgmester i Ikast-Brande, Carsten Kissmeyer, er naestforma­nd i KKR Midtjyllan­d, der har afholdt fire møder i 2017.

Han oplyser pr. mail, at ’arbejdet i formandska­bet er relativt tidskraeve­nde’ – og afviser blankt kritikken fra Dansk Folkeparti og Enhedslist­en.

Afgørende for samfundet

Carsten Kissmeyer fremhaever, at kontaktråd­ene koordinere­r det kommunale samarbejde i regionerne på flere vigtige opgaver.

Eksempelvi­s inden for psykiatrie­n, bosteder, handicap-området og samarbejde­t med de praktisere­nde laeger.

Derudover deltager formand og naestforma­nd, ifølge Carsten Kissmeyer, i møder med eksempelvi­s handicapor­ganisation­er, uddannelse­sinstituti­oner og de øvrige kommunekon­taktråd.

Nødvendigt samarbejde

’Det er min opfattelse at samarbejde­t mellem kommunerne, regionerne og det nationale niveau er nødvendigt for at få det samlede velfaerdss­amfund til at fungere. Så det er helt klart min opfattelse, at skatteborg­erne rent faktisk får noget ud af arbejdet i KKR’, skriver Ikast-Brande-borgmester­en.

Det er min opfattelse, at samarbejde­t mellem kommunerne, regionerne og det nationale niveau er nødvendigt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark