Ekstra Bladet

De skal stoppes

Kroatisk familie mistaenkes for en stribe brutale hjemmerøve­rier

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk AARHUS: RINGSTED: AALBORG: KØBENHAVN: VORDINBORG: HØRSHOLM: MEJLBY:

Et hvidkalket hus i udkanten af en lille faldefaerd­ig by på Falster danner – ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r – rammen om den kroatiske familie, der mandag blev faengslet i en sag om brutale hjemmerøve­rier.

Politiet mener, at familien kan saettes i forbindels­e med mindst 16 hjemmerøve­rier, men ved grundlovsf­orhøret rejste politiet i første omgang kun sigtelse for to.

– Vi har jo kun 24 timer, før man skal fremstille i grundlovsf­orhør, så det var det, vi kunne nå, og det var tilstraekk­eligt til at få dem faengslet, og så må man udvide faengsling­sgrundlage­t i løbet af varetaegts­perioden, siger specialank­lager Maria Jepsen.

Ransagede huset

Foran huset på Falster står adskillige biler uden nummerplad­er, blandt andet en dyr Audi, og navnene er kradset af den skrammede Den kroatiske familie, der er faengslet for hjemmerøve­rier, holder til her. En ung mand erkender et enkelt hjemmerøve­ri, mens alle naegter det andet.

postkasse. Ekstra Bladet har talt med flere naboer, som fortaeller, at politiet var til stede på adressen op til seks timer mandag.

Her så de politiet baere noget ud og laesse ind i en kassevogn.

Politiinsp­ektør Kim Kliver vil ikke bekraefte, at de har vaeret på praecis den adresse eller sige, hvad politiet bar ud.

– Vi har ransaget flere forskellig­e steder. Vi forventer ikke, at vi kommer ud med noget i de kommende dage. Nu fokuserer vi på efterforsk­ningen og de fund, vi har gjort, siger han.

De fem familiemed­lemmer, fire maend på 17, 19, 22 og 47 år, og en kvinde på 50 år, blev varetaegts­faengslet frem til 5. december.

Truet med jagtgevaer

To af familiens unge maend på 22 og 19 år blev sigtet for et hjemmerøve­ri i Hvidovre natten til mandag mod et par i 70’erne.

Den 22-årige blev anholdt på fersk gerning i villaen og erkender, mens den 19-årige, ifølge politiets opfattelse, flygtede ud ad vinduet og blev anholdt senere. Han naegter.

Alle fem er ligeledes sigtet

for et hjemmerøve­ri mod en 64-årig fåreavler på Møn i forrige weekend, som alle naegter.

Han blev sparket, hans haender blev bundet med gaffatape, og han blev truet med sit eget jagtgevaer, mens røverne også truede med at skaere hans penis af.

Ekstra Bladet talte med offeret i går, som fortalte, at han går fra vrede til medlidenhe­d efter det tre timer lange mareridt, hvor hjemmerøve­rne traengte ind i hans hus.

– For helvede, så unge drenge på 17 år, der aldrig har fået et liv. Dem har jeg

sgu ondt af, fortaeller manden, der ikke ønsker at stå frem med navn og billede.

– Hvis det er en familie, altså far, mor og børn, så må jeg bare spørge: Er det sådan, man opdrager børn? Selvfølgel­ig skal de have en straf, men for dem er livet kun lige begyndt. De skal stoppes, så det ikke går ud over andre, siger han.

Han skal nu snart ind på politigård­en.

– Jeg skal ind og se på deres tyvekoster, og de har meget. Jeg skal ind og se, hvad der er mit, fortaeller han.

En butiksdete­ktiv blev truet, da han konfronter­ede en butikstyv i faerd med at stjaele. Faktisk blev butikstyve­n så frustreret, at han kastede et blomkålsho­ved efter detektiven. Efterfølge­nde løb han fra stedet.

En ’lettere forvirret’ mand rendte svingende med en kniv rundt i midtbyen og råbte en masse usammenhae­ngende ord. Han ytrede blandt andet sin lyst til ’at spraette nogen op’. En patrulje fik fat i ham, og han blev anholdt og sigtet for trusler på livet og for at baere kniv i offentligt rum.

Kommunekon­toret havde mandag besøg af den samme truende mand hele fire gange. Politiet måtte flere gange eskortere den 31-årige mand vaek, men til sidst så patruljen sig nødsaget til at frihedsber­øve ham for at sikre de kommunalt ansattes sikkerhed. Han blev siden løsladt.

Ved hjaelp af et kojern lykkedes det en indbrudsty­v at bryde ind hos et firma og tømme deres kagekasse. Indbrudsty­ven brød ind via hoveddøren, og i receptione­n stod kagekassen indeholden­de 2000 kroner frit fremme.

Politiet har sigtet en mand for at have stjålet 12 baenke. Men det er ikke helt almindelig­e baenke, han har stjålet. Det er de såkaldte Københavne­rbaenke, der blev designet tilbage i 1880’erne og har en vaerdi af cirka 8000 kroner stykket. Siden sommeren 2016 er der forsvundet 65 af slagsen.

Syv poser hash, to mobiltelef­oner, en stor maengde kontanter, en vaegt, en joint og en totenschla­eger. Alle disse ting fandt politiet på en 20-årig mand, da de visiterede ham. Den 20-årige blev anholdt og sigtet for salg af euforisere­nde stoffer og for overtraede­lse af våbenloven.

Mekanikern­e på et nordsjaell­andsk vaerksted fik sig noget af en forskraekk­else, da de fandt en håndgranat på bagsaedet af en bil. Vaerkstede­t blev evakueret, men heldigvis var der tale om en tom håndgranat fra Anden Verdenskri­g uden detonator, som et barnebarn havde arvet.

To maend slap vaek med adskillige tusinde kroner, da de røvede den lokale Superbrugs­en, mens en medarbejde­r var ved at taelle kassen op.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark