Ekstra Bladet

PASSAGER FRA TOGULYKKE Et voldsomt brag og så røg strømmen

Thomas Øgard var midt i det hele, da Øresundsto­get smadrede ind i en gravko

- ALBERT SCHMIDT MØLLER asm@eb.dk

Toget ramte gravkoen og skubbede den 150 meter hen ad skinnerne. – Først lød der et voldsomt brag, og så blev bremserne trampet i bund – det var et mirakel, at der ikke var nogen, der stod op i vores kupé, for så kunne de have slået sig rigtig grimt, siger Thomas Øgard, der var med toget, som kørte i går.

Trafikken mellem København og Helsingør blev staerkt udfordret i går morges, da Øresundsto­get kørte ind i en gravko, der var i gang med at arbejde omkring skinnerne mellem Skodsborg og Klampenbor­g Station.

Det var et rent mirakel, at føreren af gravkoen nåede at springe ud, inden toget smadrede ind i ham.

– Jeg sad i en af de midterste vogne. Her føltes det slemt, men det må have vaeret langt vaerre for de passagerer, der kørte i den forreste vogn, fortaeller Thomas Øgard.

Maerkelig stemning

Det vides ikke praecis, hvad der lå til grund for ulykken, men der har tilsynelad­ende vaeret en misforståe­lse et sted, for ifølge DSB-personale

på stedet havde gravkoen fået tilladelse til at krydse skinnerne.

– Der var en maerkelig stemning til at starte med. Det eneste, vi havde hørt, var, at der havde vaeret en påkørsel, så jeg blev nervøs for, om det var et menneske – det vrimlede jo med arbejdsmae­nd uden for toget, siger Thomas Øgard.

– Omkring 15 minutter efter ulykken får vi at vide, at det er en gravko, vi har ramt, og at der ikke er nogen personskad­e.

Det var det sidste, de hørte fra højtaleran­laegget. Kørelednin­gerne var faldet ned over toget, og al strømmen gik.

– Dørene er lukkede, og vi må ikke komme ud. Personalet går rundt i toget og informerer om, at det er alt, alt for farligt, så vi bliver nødt til at Trods den ekstraordi­naere episode mener Thomas Øgard, at DSB’s personale håndterede situatione­n godt.

vente, siger Thomas Øgard. Og vente kommer de til. – Der er virkelig ringe forbindels­e på det stykke af straekning­en, så folk lånte

telefoner af hinanden, så de kunne komme i kontakt med deres arbejdspla­dser og informere dem om situatione­n, fortaeller han.

I to timer er alle lukket inde i det forulykked­e tog, før der er styr på det hele, og folk kan blive flyttet over i de togbusser, som var blevet arrangeret til afhentning.

God håndtering

– Jeg synes, at DSB håndterede situatione­n rigtig fint. Det var ikke den nemmeste opgave, når der ingen strøm var. Det personale, der var til stede, tog sig god tid til at tale med og informere folk – de tilbød sågar krisehjael­p, hvis der var behov for det.

– Selv om det var en aergerlig oplevelse, var folk ved godt mod, og de fleste havde overskud til at grine og snakke, siger Thomas Øgard.

Undersøgel­se i gang

Havarikomm­issionen skal undersøge, hvad der praecis gik galt, da toget ramte gravkoen og skubbede den 150 meter hen ad skinnerne.

Føreren slap med et vrid i anklen, og ud af de omkring 600 passagerer blev syv personer kørt på skadestuen, hvor de blev undersøgt for chok og piskesmael­d.

Det må have vaeret langt vaerre for de passagerer, der kørte i den forreste vogn

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Hovsa
FOTO: LINDA JOHANSEN Hovsa
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark