Ekstra Bladet

Risikerer at miste millioner af støttekron­er

-

Fortaellin­gerne om chikane og kraenkelse­r fortalt af Zentropas tidligere ansatte er også laest på den anden side af Øresund.

Historiern­e har sendt ringe i vandet, der har rejst fra Danmark til Sverige og tilbage til Danmark igen.

Svenskerne truer nu Zentropa med at traekke filmstøtte­n, der er i millionkla­ssen, hvis filmselska­bet ikke retter ind med det samme.

– Vi har kraevet en nultoleran­ce over for enhver form for kraenkelse.

Det betyder også, at hvis det ikke blive efterlevet, vil vi ikke samarbejde igen, siger Mikael Fellenius, der er direktør i Film i Väst.

Sker det, vil det koste Zentropa dyrt, for det danske selskab har sammenlagt modtaget 88.783.200 kroner af svenskerne gennem tiden.

Alene Lars von Triers film har modtaget 35.500.000 kroner i støtte af Film i Väst. Senest fik hans kommende film ’The House that Jack Build’ 8.500.000 kroner.

Film i Väst er ikke de eneste, der rasler med sablen. Også det svenske filminstit­ut har truet med at stoppe støtten, hvis Zentropa ikke aendrer stil.

’Før vi laver nogen beslutning­er om støtte, vil vi vaere sikre på, at Zentropa aendrer holdning til, hvordan de ser på denne adfaerd og sikrer sig, at de gør alt, som de kan, for at stoppe det’, skriver Det Svenske Filminstit­uts direktør, Anne Serner, i en mail.

Begge selskaber slår dog fast, at de har holdt møder med Zentropa, og at de nu har en ’god’ dialog.

Vi har kraevet en nultoleran­ce over for enhver form for kraenkelse

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark