Ekstra Bladet

UNDGÅ VACCINATIO­NSCHOK

SPAR TUSINDVIS AF KRONER PÅ REJSEBUDGE­TTET: Der er stor forskel på de tilbud, udbyderne anbefaler rejselystn­e danskere, viser Ekstra Bladets pristjek

- JONAS J. LARSEN jjl@eb.dk

Filippiner­ne, Thailand eller Bali?

Når timerne mørkner, flygter tusindvis af danskere hvert år mod eksotiske himmelstrø­g.

Det er imidlertid ikke kun billetten, der koster penge. Rejsevacci­ner er en udskrivnin­g, der let kan løbe op i tusindvis af kroner.

Der er dog penge at spare, hvis man ser sig for.

Et pristjek foretaget af Ekstra Bladet viser, at der er op til 50 procent at hente i besparelse ved at vaelge den billigste udbyder.

– Der er fri konkurrenc­e, og det er klart, at det giver

Et vaccinatio­ns-bureau er jo ikke nødvendigv­is en uvildig part. De tjener penge, jo flere vacciner de saelger

nogle udfordring­er for forbrugere­n, siger Sine Jensen, seniorkons­ulent hos Forbrugerr­ådet Taenk:

– Derfor er man som forbruger også nødt til at undersøge markedet grundigt, hvis man vil have den bedste pris.

Størst og dyrest

Hvor nåle normalt er noget, der får de fleste til at løbe skrigende vaek, bryster Danske Laegers Vaccinatio­ns Service sig af at have uddelt mere end tre millioner vacciner til danskerne igennem tiden.

Firmaet er da også det største af sin slags i Danmark, og de tager sig godt betalt.

I 16 ud af 20 undersøgte priser er de børsnotere­de vaccine-konger dyrest.

– Det er en forretning, og vi skal kunne tjene penge på det, siger direktør Andrew Paulsen.

Se dig for

En af de ting, som saerligt springer i øjnene, er de store forskelle, der er på de ’konsultati­onsgebyrer’, de respektive firmaer forlanger.

Derfor mener Sine Jensen fra Forbrugerr­ådet Taenk også, at man skal vaere saerligt opmaerksom på alle forhold, inden man lader nålen komme til:

– Undersøg, og få den samlede pris, når du taler med vaccinatio­ns-firmaet eller egen laege, og brug Statens Serum Instituts hjemmeside. Et vaccinatio­ns-bureau er jo ikke nødvendigv­is en uvildig part. De tjener penge, jo flere vacciner de saelger. Men det vigtigste er jo trods alt, at forbrugern­e kun får de vaccinatio­ner, de har brug for.

 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE ?? Av min arm – og pung Der kan vaere mange penge at spare ved at undersøge markedet inden det lille prik, der kan sikre dig mod sygdom på rejsen.
FOTO: RUMLE SKAFTE Av min arm – og pung Der kan vaere mange penge at spare ved at undersøge markedet inden det lille prik, der kan sikre dig mod sygdom på rejsen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark