Ekstra Bladet

Som i så meget andet politik er det embedsmaen­dene, der laver det meste af arbejdet

STADIG I VEDERLAGSK­OMMISSIONE­N

- Laes også reportagen side 6 og 7

god tid vil Ekstra Bladet pege på et andet område, hvor al sund fornuft siger, at her er der gode penge at spare. Vi taler om de fem borgmestre, spredt ud over landet, som ud over deres borgmester­løn indkassere­r 215.348 skattekron­er om året for at sidde for bordenden ved ganske få møder uden bestyrelse­sansvar.

borgmestre leder de såkaldte kommunekon­taktråd, der er etableret som regionale led i Kommunerne­s Landsforen­ings organisati­on. Ifølge KL’s hjemmeside holder kontaktråd­ene op til fem møder om året a op til to-tre timers varighed. Det Socialdemo­kraterne er ikke tilhaenger­e af at stoppe bengnaveri­et. Overborgme­ster Frank Jensen er blandt de borgmestre, der tjener mere end statsminis­teren.

giver 43.070 kroner pr. møde til borgmestre­ne. Det er langt mere, end de fleste danskere har i månedsløn, og når man naerstuder­er aktivitete­rne i kontaktråd­ene, herunder det forbereden­de arbejde, så harmonerer aflønninge­n ikke med indsatsen. Som i så meget andet politik er det embedsmaen­dene, der laver det det meste af arbejdet.

bør vaere en naturlig del af en borgmester­s arbejde og ikke noget, han eller hun skal aflønnes for saerskilt. Men det er en gammel traver i kommunalpo­litik, at borgmestre i visse kommuner har travlt med at rage ben til sig. Således er en stribe borgmestre på grund af bengnaveri bedre lønnet end statsminis­ter Lars Løkke, der tjener i omegnen af 1,5 millioner kroner.

foreslog sidste år, at borgmestre­s grundløn skulle saettes op, mod at man til gengaeld modregnede indtaegter­ne fra deres ekstraløn. Første del blev vedtaget. Deres løn blev øget med 31,4 procent. Det er o.k. Vi er ikke smålige. Men den anden del er ikke blevet indført. Der bliver stadig gnavet ben i stor stil uden modregning.

herunder Enhedslist­en og Dansk Folkeparti, har ønsket at skaere det ekstra fedt vaek, men S og V, som sidder på langt de fleste kommunale ben, vånder sig. De kan dog nå at blive klogere. Der er stadig en lille uge til valget.

 ?? FOTO: /RITZAU/IVAN RIORDAN BOLL ??
FOTO: /RITZAU/IVAN RIORDAN BOLL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark