Ekstra Bladet

KONG CHRISTIAN SKØD OS TIL VM

Christian Eriksen scorede hattrick på en historisk fodboldaft­en for Danmark

-

DUBLIN (Ekstra Bladet): Hvilken fest. Hvilken pragtpraes­tation af Christian Eriksen.

Danmark skal til VM for femte gang. Efter en chokstart, hvor de kom bagud 0-1, rejste danskerne sig og vandt 5-1 over et tamt irsk landshold, der ikke evnede at udnytte den positive start.

Efter otte års fravaer fra den største fodboldbeg­ivenhed vender Danmark tilbage til VM i kraft af et fantastisk efterår og en stime på 11 kampe uden nederlag.

Christian Eriksen scorede hattrick, mens Andreas Christense­n udlignede ved hjaelp af en irsk forsvarer. Endelig fik Nicklas Bendtner lov at sparke straffespa­rk til sidst i opgøret. Derved scorede han for første gang på landsholde­t siden 25. marts 2015.

Kan med begge ben

Danmark kommer i høj grad til VM på grund af Christian Eriksens fortraeffe­lige fodboldfae­rdigheder.

Den lille troldmand fra Middelfart er et fodboldgen­i. Ikke nok med han spillede sin landskamp nummer 75, kronede han også indsatsen med at score tre af de danske mål.

Han er blevet den spiller Danmark ikke kan undvaere. Det har vaeret Eriksens soloshow, der i høj grad har sikret VM-billetten.

Mod Irland scorede han både med højre- og venstreben­et. Han scorede ikke blot tre gange, men var også med i den første scoring.

Overblik og overskud

Christian Eriksen fremstår som den stjerne, Danmark ikke har haft siden efternavne­t var Laudrup.

Han har overblik, overskud og frem for alt er han fodboldklo­g på niveau med Michael Laudrup.

Nu har han altså scoret 11 mål siden VM-kvalifikat­ionen begyndte i september sidste år. I de seneste otte landskampe står han noteret for ni traeffere.

Dublin er blevet Danmarks lykkeby. Det var her landsholde­t for 32 år siden sikrede den første VM-deltagelse i Mexico i 1986 med en 4-1 sejr over Irland efter to scoringer af Preben Elkjaer samt Michael Laudrup og John Sivebaek. Dengang var Irland også foran 1-0, før danskerne vendte det hele på hovedet.

Himmel eller helvede

Det var himmel eller helvede, fest eller farvel for danskerne. Og det blev en aften, hvor de 2400 medrejsend­e danske fans oplevede hele paletten. Fra turen i kulkaelder­en til den store optur og VM-billettern­e.

Tirsdagen var en festdag i Dublin. De 2400 danske fans var samlet centralt i byen med fadøl til 15 kroner. Den fest fortsatte på Aviva Stadium, hvor de humørfyldt­e danskere fra taetteste hold fik set Christian Eriksens to sidste scoringer.

Chokstarte­n

Det vaerst taenkelige skete ellers for Danmark, da Shane Duffy bragte Irland foran i kampens åbningsfas­e. Nicolai Jørgensen sparkede bolden op i luften i eget felt, Kasper Schmeichel kom ud og troede, han nåede bolden. Det gjorde bare Shane Duffy før keeperen.

0-1 var en chokstart for danskerne, fordi det gav irerne mulighed for at pakke sig endnu mere på egen banehalvde­l.

Danskerne skulle også bruge lidt tid til at vågne op. William Kvist havde et fortraeffe­ligt langskud, som

blev afvaerget til hjørnespar­k, og danskerne fortsatte med at vaere spilstyren­de og dominerend­e med bolden.

Tre gyldne minutter

På tre gyldne minutter fik Danmark ikke blot taendt VM-håbet. Billettern­e til Rusland blev booket.

En kort hjørnespar­ks kombinatio­n fra Christian Eriksen til Pione Sisto førte til en fortraeffe­lig solopraest­ation fra Sisto. Bolden blev spillet mellem benene på en irer, Sisto løb uden om og spillede Andreas Christense­n i feltet. Chelsea-spilleren afsluttede ikke hårdt men mere som et kludespark. På mållinjen bugserede Cyrus Christie bolden i eget net, så det mest af alt lignede et selvmål.

2-1 scoringen kom blot tre minutter senere og var et klar udtryk for det aftryk Åge Hareide har sat på det danske landshold i de seneste 20 måneder. Nordmanden ønsker at spille direkte og hurtigt på den sidste tredjedel af banen. Det fik han i sandhed at se, da Danmark scorede på ny.

Yussuf Poulsen erobrede bolden på egen banehalvde­l. Et hurtigt og effektivt pasningssp­il mellem ham og Nicolai Jørgensen førte bolden centralt på kanten af feltet hos Christian Eriksen, der med højrebenet scorede via underkante­n af overligger­en.

En kontrascor­ing i absolut topklasse og udført på et niveau, der kun tilhører Christian Eriksen af spillere med dansk pas.

 ??  ?? Fodboldgen­i Christian Eriksen scorer sit første mål til 1-2, og Danmark er på vej til Rusland. Fodboldgen­iet slog til, da holdet havde allermest brug for det.
Fodboldgen­i Christian Eriksen scorer sit første mål til 1-2, og Danmark er på vej til Rusland. Fodboldgen­iet slog til, da holdet havde allermest brug for det.
 ??  ??
 ??  ?? Christian Eriksen er blevet den spiller Danmark ikke kan undvaere. Det har vaeret Eriksens soloshow, der i høj grad har sikret VM-billetten.
Christian Eriksen er blevet den spiller Danmark ikke kan undvaere. Det har vaeret Eriksens soloshow, der i høj grad har sikret VM-billetten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark