Ekstra Bladet

Italienske medier går i sort: Det her er apokalypse­n!

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Fiasko daekker ikke. Vi skal laengere ind. Helt ind i sjaelen af det italienske folk.

Helt derind, hvor sorg og dommedag tager over, hvor alt bliver sort, og hvor kun tårer og afmagt står tilbage.

VM-slutrunden i 2018 i fodbold bliver uden Italien. De er ude. Og sorgen er total i det fodbold-gale land.

Buffon er stoppet. Barzagli og De Rossi er stoppet. Landstraen­er Ventura haenger i en meget tynd tråd.

Nedbrud, sammenbrud og opbrud. Og aviserne himler med øjnene. De råber og skriger dagen derpå. Skandale, katastrofe! Men det er Italiens egen skyld. Ikke Sveriges – og ikke dommerens.

’Dette er apokalypse­n’, skriver Gazzetta dello Sport med henvisning til verdens undergang.

Corriere dello Sport er oppe i samme hastighed:

’Fuori Tutti!’ Ud alle sammen!, skriver sportsavis­en, der som alle andre gengiver fakta: At Italien for første gang siden 1958-slutrunden ikke er med ved VM, som man i øvrigt har vundet hele fire gange.

En lang nedtur

Tutto Sport konkludere­r på forsiden, at Italien fortjente det. La Repubblica og La Stampa graeder med landsholde­t under overskrift­erne ’Farvel Rusland’ og ’En katastrofe for Italien’.

Det kan man ikke vaere uenig i. Når det ikke kan lade sig gøre at score én eneste gang i 180 minutter mod Sverige, er der et eller andet helt galt for et landshold, der ser sig selv som et af verdens bedste. Pr. definition.

Den selvopfatt­else er der nu blevet rykket godt og grundigt ved.

Denne furore og afmagt krydres med Paolo Cannavaros opsigtsvae­kkende Instagram-opdatering sent mandag aften. Fodboldspi­lleren, der nok mest er kendt for at vaere VM-helten Fabios lillebror, kritisered­e i skarpe vendinger italiensk fodbolds ledelse med følgende svada:

’Gutter, vi tabte ikke VMslutrund­en i dag. Det skete for 15 år siden, da nogle i fodboldver­denen solgte ud og hentede alverdens flop ind fra alle afkroge af verden for at stjaele vores spilleres pladser.’

’Vi gav dem haeder, aere og berømmelse takket vaere vore italienske traenere, der fortsat er verdens bedste. Jeg kan kun håbe, at vi nu har ramt bunden og endelig kan komme i gang med at reformere af VORES FODBOLD!’, tordner han.

Når det ikke kan lade sig gøre at score én eneste gang i 180 minutter mod Sverige, er der et eller andet helt galt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark