Ekstra Bladet

Praesident: Touren er årets kedeligste løb

Saette skibe i søen efter sin jarne Riis’ generation

- Ask ask

Journalist­en Joe Geimer, der står bag interviewe­t i Luxembourg­er Wort, formår virkelig at få Lappartien­t til at åbne sig, og det resulterer også i en svada rettet mod Tour de France og Tour-arrangør ASO:

– Helt aerligt, så er Tour de France det kedeligste løb af alle. Det er vigtigt, at resultatet af et løb ikke står klart, før løbet er skudt i gang. Et løb bør rumme overraskel­ser, angreb og tilbagesla­g. Ellers mister det sin charme, siger Lappartien­t.

– Det uforudsige­lige udgør det attraktive i enhver sport. Til sammenlign­ing var Vuelta a España i år fantastisk. Men hvornår har vi senest oplevet et lige så fornøjelig­t Tour de France?

– Hvornår har en af favoritter­ne løbet en risiko? Angriber man først Chris Froome (forsvarend­e Tour-vinder, red.) på de sidste to kilometer af en bjergetape, vinder man ikke Touren, siger Lappartien­t, som laegger skylden på Tour-ruten, som den oftest er udformet.

Spektakula­ere klassikere

– Der sker aldrig noget på en 220 kilometer lang etape i midten af ingenting. Det er anderledes med klassikern­e, som er mere spektakula­ere end Touren, siger Lappartien­t og spår, at den mest interessan­te etape i naeste års Tour de France bliver 9. etape, som med mål i Roubaix byder på i alt 25 kilometer brostensst­raekninger.

– Hvis han virkelig mener det alvorligt, kunne han vaere begyndt med at rydde op i egne, franske raekker, da han var praesident for den franske cykleunion (fra 2009 til marts i år, red.). Han kunne vaere begyndt med Marc Madiot (teammanage­r på FDJ, red.), som har erkendt, at han har brugt doping.

– Og så kunne han tage dem alle fra en ende af. Hvad med Contador og hans talenthold? Eller Valverde og hans talenthold i Murcia? Og herhjemme er der Michael Skelde, Nicki Sørensen, Brian Holm. Der er et utal af folk, der efter Lappartien­ts mening ikke er velkomne.

– Men hvis hensigten med at straffe mennesker er den samme i cykelsport­en som i samfundet som sådan, så har alle udstået deres straf, og så har de ret til at indtraede i samfundet på lige fod med andre, mener Michael Rasmussen, som ser tegn på, at cykelsport­en efter fire traege år med Brian Cookson ved roret stadig ikke rokker sig ud af stedet.

– Man begynder at frygte, at Lappartien­t bare leverer, hvad Cookson leverede i fire år, nemlig varm luft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark