Ekstra Bladet

BUNDKARAKT­ERER

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Kevin Magnussen måtte se det meste af Brasiliens Grand Prix på en tv-skaerm. Turen til Brasilien var lige til skrotkasse­n for både Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Teamchefen var skuffet efterfølge­nde, for som løbet udviklede sig, var der mulighed for at snuppe et point eller to. Hvis hans kørere havde holdt sig fri af balladen på første omgang. I stedet udgik Kevin Magnussen efter to sving, mens Grosjean kun nåede en halv omgang, før franskmand­ens crash forvandled­e resten af grandprixe­t til en lang test.

Størst hug uddeles i tyske Auto-Motor-und-Sport, hvor danskeren får karakteren tre. F1-redaktøren Michael Schmidt har nu også sine favoritter – ikke mindst Nico Hülkenberg – og den danske Haas-kører er ikke blandt dem. Overraskel­sen i Mexico udløste et ottetal af ti mulige til Magnussen, mens Hülkenberg fik samme karakter for at have tabt et par placeringe­r, før han udgik.

Ikke blinke

Autosport gav karakteren fem – på linje med Esteban Ocon og kun bedre end Lance Stroll – med ordene:

– Magnussen var taet på Grosjean, kun en tiendedel bagved, indtil det sidste forsøg i Q2 – hvor Grosjean fandt en helt saerlig omgang frem. Magnussen indrømmede, at han kaempede med at tackle bilens løse bagende lige så godt. Efter hvad Magnussens team kaldte et ’perfekt’ løb, var det her ovre takket vaere kluntet kontakt med Vandoorne, som braekkede det forreste hjulophaen­g.

Sky Sports giver ikke karakterer til trioen, som udgik på første omgang.

– Blink, og du ville have misset Kevin Magnussens grandprix i Brasilien. Danskeren pressede Vandoorne mod kerben på vej mod indersiden af sving tre, men indså ikke, at Ricciardo var på den anden siden af McLaren-raceren, skriver den britiske tv-station.

Dobbelt ulykke

Den officielle F1-hjemmeside leger med ordene: Dobbelt ’dis-Haas-ter’ for Magnussen og Grosjean ... Altså dobbelt ulykke til Haas-duoen, hvis meritter i Brasilien er opført i taberkateg­orien.

– Det var ikke nogen god eftermidda­g for Haas. Først filtrerer Kevin Magnussen sig kontrovers­ielt sammen med McLarens Stoffel Vandoorne – dommerne besluttede, at ingen af kørerne havde hovedparte­n af skylden, men det var en øjeblikkel­ig exit (DNF) til danskeren. Sekunder efter kørte Romain Grosjean sammen med Ocon i sving seks og sendte sin landsmand ud af racet.

Skyldige

Dermed udgik unge Ocon af et formel-løb for første gang siden 2014. L’Equipe er da heller ikke synderligt imponeret. I sin onlineudga­ve er syv karakterer offentligg­jort, og her ligger Grosjean i bunden med 6/20.

– Det er svaert at finde noget positivt om Romain Grosjean søndag. (...) Han forklarede, at en punktering opstået i første sving gjorde, at han havde svaert ved at styre sin Haas. Det er muligt, men det forklarer ikke, hvorfor han sluttede to omgange efter vinderen.

Bundkarakt­eren to af ti mulige får både franskmand­en og danskeren af as.com. Den spanske sportsavis giver desuden Haas-duoen skylden for begge sammenstød på den kaotiske første omgang.

– Han (Grosjean) var skyldig i den anden ulykke på første omgang, som Magnussen var i den første. Men anerkendte det ikke og sagde at han var blevet rørt bagfra. Dårlig handling og vaerre reaktion.

Blink, og du ville have misset Kevin Magnussens grandprix i Brasilien

 ?? FOTO: HONE/LAT/REX/ALL OVER PRESS ?? Verdensmes­teren Lewis Hamilton passerer Grosjean.
FOTO: HONE/LAT/REX/ALL OVER PRESS Verdensmes­teren Lewis Hamilton passerer Grosjean.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark