Ekstra Bladet

TRAVL TEENAGESTJ­ERNE: Men nu venter solen

Clara Tauson er glad og stolt over sin fantastisk­e entré i seniorerne­s raekker, men nu glaeder hun sig til igen at kanøfle jaevnaldre­nde i Florida

- TROELS CHRISTENSE­N trl@eb.dk

Der har vaeret knald på for 14-årige Clara Tauson på det seneste. Så meget, at hun til sidst endte under dynen med influenza.

De tre første seniorturn­eringer har kastet en semifinale, en finale og en sejr af sig, sendt hende ind som nummer 743 og den yngste på WTA’s verdensran­gliste og fremkaldt så meget interesse, at hun i sidste uge gik fra det ene tv- eller radiostudi­e til det naeste.

Humøret er højt

– Ja, den har vaeret travl, for samtidig har jeg haft gang i terminsprø­ver i skolen og masser af tennistrae­ning. Men jeg er glad for, at mine sejre er blevet ’opdaget’ i Danmark, skriver Clara Tauson ved sin mors mellemkoms­t på mail til Ekstra Bladet.

Det er rigtigt, at mange af dem var 24-25 år, men det betyder ikke så meget, om det er nogle på min egen alder eller voksne, jeg spiller imod

Humøret er højt, for på den anden side af det flersidede pres venter nu en solbeskinn­et oplevelse med det, hun elsker højest: at stå ude på en bane med en ketsjer i hånden og sende en – denne gang mere alderssvar­ende – modstander i løb.

Fin atmosfaere

– Jeg skal på et traeningso­phold i Florida, hvor jeg også skal spille nogle juniorturn­eringer (Eddie Herr og Orange Bowl, red.), så det glaeder jeg mig til. Det er altid fedt at konkurrere mod jaevnaldre­nde og jeg kan rigtig godt lide at spille i USA.

– Vejret er skønt derovre, og der er masser af gode spillere Clara Tauson har det fint med at blive sammenlign­et med Caroline Wozniacki, men hun er kaempefan af Roger Federer. både at traene med og spille kampe mod. Og så er der en fin atmosfaere både på og uden for banerne.

Hun er selvsagt glad og stolt over sin nyvundne status.

Skridt på vejen

– Finalesejr­en i Stockholm i sidste uge var et skridt på vejen mod mit mål om at blive blandt de allerbedst­e i verden. Der ligger meget arbejde foran mig, så jeg kan blive ved med at udvikle mig tennismaes­sigt. Men jeg er naturligvi­s topmotiver­et og elsker at spille tennis.

Undervejs i de tre seniorturn­eringer nedlagde hun langt aeldre modstander­e.

– Det er rigtigt, at mange af dem var 24-25 år, men det betyder ikke så meget, om det er nogle på min egen alder eller voksne, jeg spiller imod.

– Det er selvfølgel­ig fedt at komme på ranglisten så hurtigt og rart at vinde en del kampe på seniornive­au.

– Nu glaeder jeg mig til fremover at mikse juniorturn­eringerne op med profession­elle seniorturn­eringer. Det tror jeg kommer til at passe mig meget godt, for det er sjovt at spille mod forskellig­e spillertyp­er.

Den konstante sammenlign­ing med Caroline Wozniacki er bestemt til at leve med, selv om hun selv prøver at udvikle en markant anderledes spillestil a la idolet Roger Federer.

Fan af Federer

– Jeg har det fint med at blive sammenlign­et med Caroline. Hun er tidligere verdensett­er og tilbage i top tre på WTA-ranglisten. Hun er et forbillede for mig både fysisk og mentalt. Og så var det megasejt af hende at vinde saesonfina­len i Singapore.

– Men jeg er kaempefan af Federer, som spiller tennis på en laekker, elegant og aggressiv måde.

– Sådan kan jeg også bedst selv lide at spille tennis, selv om jeg ikke er helt så elegant som Roger. Men vi elsker begge at gå til nettet.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Fan af Roger
FOTO: JONAS OLUFSON Fan af Roger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark