Ekstra Bladet

OP I RØVEN MED

-

Forfattern­e Jens Chr. Grøndahl og Jørgen Leth har udgivet en samtalebog med titlen 'Det er ligesom at skrive et digt'. Via samarbejde­t med den amerikansk­e aflytnings­tjeneste NSA har Slyngelstu­en fået fat i dette afsnit, som blev censureret ud af bogen:

– Taenk, hvis #metoo havde eksisteret, da jeg udgav min erindrings­bog med kokkens datter, som jeg kneppede, når det passede mig.

– Ja, en fascineren­de tanke – og meget urovaekken­de vurderet i et intellektu­elt perspektiv.

– Vi er vidne til en moderne heksejagt. Forskraemt­e pigebørn og følgagtige maend, der forsager glaeden ved at kneppe ...

er vigtig ...

– Så vidt jeg husker, var det rart at kneppe. I hvert fald kokkens datter. Det tror jeg nok, at jeg husker.

– Aldersfors­kellen giver en vis dynamik, og man må jo sige, at du altid har vaeret med på den vaerste ...

– Ja, det siger du. Men jeg husker nu ikke så meget af det. Jeg vil dog altid insistere på min ret til at insistere.

– Hvor har du ret! Og denne samtale vidner jo også om vores venskabs gave. Det er rent overskud, hvad vi taler om. Ja, sammensmel­tning. Ren syntese.

– Der blev jeg lige haegtet af. Vi to har da aldrig kneppet hinanden, vel?

– Nej-nej. Jeg taler om venskabets syntese. Ja, jeg vil måske gå så vidt at tale om venskabets iboende fonetiske syntese. Nå, det var et sidespring.

– Altså, den dér #metoo-kampagne rummer også flere lag. Blandt andre et fonetisk lag. Bare smag på ordet: #metoo. Det rummer en stor klangbund, et maegtigt tonalt overskud. En insisteren i sig selv.

– Og samtidig repraesent­erer #metoo en voldsom, ja, naermest mccarthyis­tisk undertrykk­else af maend. Så jeg insisterer: Op i røven med #metoo!

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING OG MIRIAM DALSGAARD ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING OG MIRIAM DALSGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark