Ekstra Bladet

SKRAEKDANS­KERENS UHYGGELIGE DAGBOG

SKYLDIG I VOLDTAEGT, VÅBENHANDE­L OG MEDVIRKEN TIL DRAB: Peter Frederikse­n førte sirlige noter om sit liv og sine forbrydels­er

-

BLOEMFONTE­IN (Ekstra Bladet): ’Begyndte med indsprøjtn­ing 19.30. 4 stk. Omskaering ca. 24.00. I seng 2.00. Hun (offers navn udeladt, red.) glemmer aldrig den smerte, hun følte.’

Sådan skriver Peter Frederikse­n i sin dagbog 14. januar 2010.

Danskeren blev 6. november i år blev kendt skyldig i at have begået en lang raekke bestialske forbrydels­er i Sydafrika.

Systematis­k serieforbr­yder

Ved retten i Bloemfonte­in blev han kendt skyldig i medvirken til mord, paedofili, produktion og distributi­on af børneporno, illegal handel med våben samt ulovlig import af medicin.

De seksuelle forbrydels­er fotografer­ede Peter Frederikse­n også i flere tilfaelde. Men fotografie­rne var ikke nok for den paedofile voldtaegts­mand.

I en raekke obskure dagbogsnot­ater beskriver Peter Frederikse­n, hvordan han systematis­k og igennem en årraekke omskar, voldtog og terroriser­ede sine omgivelser.

Ekstra Bladet har fået adgang til 84 dagbogssid­er og kan fremlaegge danskerens inderste og mørkeste tanker.

Sygelig laesning

Fra Peter Frederikse­n flyttede til Sydafrika i 2002 og helt frem til dagen, da han blev anholdt 17. september 2015, skrev danskeren minutiøst dagbog.

De korte dagbogs-notater blev skrevet på dansk og blev ført i en raekke små kalendere. Nogle dage kunne Peter Frederikse­n ikke begraense sig til en enkelt kalendersi­de, mens han andre dage ikke havde noget saerligt at berette.

– Det var sygeligt. Det var virkelig sygelig laesning. Jeg taenker stadig på, hvad jeg laeste. Når jeg gør, vender det hele sig i maven på mig. Jeg kan ikke fatte, det er et menneske, der har skrevet det, siger efterforsk­ningsleder Linda Steyn om de skriverier, hun og kollegerne ved politiet i Bloemfonte­in har vaeret tvunget til at laese igennem i forbindels­e med efterforsk­ningen.

Omskaering­er i massevis

Dagbøgerne blev både fundet i Peter Frederikse­ns hjem i Bloemfonte­in og i hans våbenbutik i byen.

I bøgerne beskriver han blandt andet, hvordan han omskaerer en raekke kvinder. Alene i Ekstra Bladets materiale beskriver Peter Frederikse­n, hvordan han ti gange foretager omskaering­er og i fem tilfaelde laver intim-piercinger på en raekke navngivne afrikanske kvinder.

Nogle af indgrebene går problemfri­t, mens andre er forbundet med komplikati­oner og store smerter.

10. marts 2012 skriver han: ’Det skulle have vaeret søndag 10.00, men hun sagde, det skulle vaere i aften. Hun graed 2-3 timer. Så sover hun til klokken 8.00. Vaske blod af. 23.00 omskaering. Ikke nemt da forhuden var svaer at få fat på. Blødte meget. ca 1 1/2 time.’

Peter Frederikse­n har tidligere fortalt, hvordan han laerte at lave omskaering­er af den berygtede penislaege og nu afdøde Jørn Ege, mens Peter Frederikse­n stadig boede i Danmark.

Sydafrikan­sk rod

Selv om Peter Frederikse­n i detaljer beskriver omskaering­erne i sine dagbøger, blev han ikke dømt for dem.

For selv om det er ulovligt at gemme menneskeli­gt vaev og foretage omskaering­er i Sydafrika, er der ikke fastsat nogen strafferam­me for forbrydels­en, og anklagemyn­digheden blev derfor kort før retssagens afslutning tvunget til at traekke anklagepun­kterne tilbage.

Til gengaeld blev Peter Frederikse­n dømt for den paedofili, han beskriver i bøgerne.

Anklagemyn­digheden mener, at Peter Frederikse­n igennem årraekke gentagne gange voldtogin kone Tshidis lille pige fra et tidligere forhold.

Beskrivels­erne er saerde-

 ??  ?? 18. no
18. no

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark