Ekstra Bladet

Anderledes undervisni­ng

-

Der er børn i alle farver på Søndervang­skolen. Mange piger baerer tørklaede. I frikvarter­et sidder alle med hver sin iPad. Det får de lov til. Der er ingen regler mod den slags.

Der er ingen tavler og kridt i lokalerne. Laererne har ikke noget kateder, men går rundt blandt eleverne. Der er lavet glaspartie­r ind til klassevaer­elserne. Og så har skolen en reception med åbent kontorland­skab, bløde sofaer og kaffe ad libitum til skolens mange foraeldre, som nu viser sig ofte på skolen.

Morgenmad med foraeldre

For fire år siden sadlede man om, fortaeller Rani Hørlyck. Nu holdes der ikke laengere foraeldrem­øder, fordi naesten ingen mødte frem.

Til gengaeld holdes der fire årlige foraeldres­amtaler. 75 procent af foraeldren­e booker selv tider på foraeldrei­ntra.

– Vi har et staerkt fokus på at få foraeldren­e med. Og der er nu naesten 100 procents deltagelse til de fire årlige samtaler. Sidegevins­ten er, at vi er kommet taet i dialog med foraeldren­e, siger Rani Hørlyck.

Skolen har også morgenmads­ordning. Mellem 50 og 70 foraeldre og børn deltager dagligt mellem klokken 7.30 og 8. Morgenmade­n leveres af Fødevareba­nken, der er en nonprofito­rganisatio­n mod madspild.

– Det giver mig og medarbejde­rne mulighed for en taettere dialog med familierne. Religion er ifølge Rani Hørlyck en privat sag. Det er ikke noget, skolen blander sig i. Hvis en pige giver udtryk for, at hun ikke har lyst til at gå med tørklaede, svarer Rani Hørlyck, at det i første omgang er et anliggende mellem pigen og hendes foraeldre Medarbejde­rne på Søndervang­skolen følger børnene 15 måneder efter, at de har afsluttet niende klasse. Det fortaeller skoleleder Rani Hørlyck.

Det er skolens måde at sørge for, at børnene får en god overgang til en eventuel videreudda­nnelse. Skolen er vaert for fire såkaldte pizzamøder

– Der er vigtigere ting at tage sig til end spørgsmål om påklaednin­g, forklarer Rani Hørlyck.

Selv om langt den overvejend­e del af eleverne er muslimer, er der kun en lille håndfuld, som er fritaget for kristendom­sundervisn­ing. om året. Her kommer de unge og taler med deres tidligere klasselaer­ere.

– Fornemmels­en er, at det er med til at motivere børnene, siger skoleleder­en.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark