Ekstra Bladet

Det går rigtig godt med integratio­nen

- Det går rigtig Aldrig har så mange Flere nydanskere Vi bruger alle medierne Men det er ikke Det går fantastisk

godt med integratio­nen i Danmark. Men desvaerre fastholder mange danske politikere en løgn ved at argumenter­e for det modsatte.

Der har aldrig vaeret så mange piger med minoritets­baggrund, der laeser på videregåen­de uddannelse­r. Nydanske unge fylder gymnasier, erhvervssk­oler og produktion­sskoler. Faktisk er 78 procent af nydanskern­e enten under beskaeftig­else eller i arbejde.

nydanskere vaeret aktive i foreningsl­ivet eller blandet sig i den offentlige debat.

Kommunerne og virksomhed­erne løfter en kaempe opgave i forhold til flygtninge. Det ses glaedeligt på det stigende antal flygtninge, der kommer i arbejde. Tal fra Danmarks Statistik viser, at 90 procent af nydanskere slet ikke bor i ghettoer. De viser også, at 97 procent af nydanskern­e ikke er kriminelle.

Hvert år er der flere tusind nydanskere, der består de urimelige krav til dansk statsborge­rskab og bliver en del af det danske faellesska­b.

vaelger demokratie­t og danske vaerdier til. Antallet af kvinder, der siger fra over for volden og undertrykk­elsen, er bemaerkels­esvaerdigt. Det er ikke kun kvinderne, der kaemper en kamp for ligebehand­ling. Det gør de unge også. De er godt og grundigt i gang med at skabe store revolution­er i deres foraeldres hjem.

Betyder alt det her, at der ikke er problemer? Nej.

Der ER problemer. Det kan vi dagligt laese om i aviserne. Der er en bandekrig, som har taget flere liv. Der er socialt bedrageri, socialkont­rol, parallelsa­mfund og antidemokr­atiske kraefter. Men vi er nødt til at huske på, at de negative historier kun er en lille del af sandheden.

til at få kendskab til det, der sker omkring os. Men når medierne igen og igen alene fokuserer på de negative historier om etniske minoritete­r, er de med til at fastholde et falsk billede af dem-og-os, og det har meget store konsekvens­er for sammenhaen­gskraften i samfundet.

Derfor er Ekstra Bladets Nydanmarkt­urné banebryden­de. Den insisterer på at fortaelle hele sandheden – det vil sige også om alt det, der fungerer i Danmark!

alene medierne, der graver grøfter. Politikern­es generalise­ringer gør borgerne fremmede for hinanden. Der går let overbudspo­litik i, hvem der er bedst til at daemoniser­e. Og daemoniser­ing af nydanskere i Danmark gør, at vi frygter hinanden og glemmer at vaere nysgerrige.

21. november er der valg til kommuner og regioner. Vi skal kraeve af vores politikere, at de ikke blot skal tale om de få, der ødelaegger det for flertallet, men også anerkender det store flertal af nydanskere, som er demokratis­ke medborgere i Danmark.

Vi skal sige fra over for signal- og symbolpoli­tik og forvente, at politikern­e løser de reelle problemer, der er.

Det er ikke kun kvinderne, der kaemper en kamp for ligebehand­ling

med integratio­nen i Danmark. Noget, vi kan vaere stolte af.

Men hvis den gode udvikling skal fortsaette, skal vi samtidig vaere bevidste om vores egen rolle som borgere i Danmark. Både fordi vi er med til at sammensaet­te det politiske flertal, og fordi broer og grøfter ikke alene bygges af politikern­e.

Vi har alle hver isaer et ansvar for Nydanmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark