Ekstra Bladet

Politiet: Barnelig var en dreng

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk POLITIFOTO HASLEV: KALUNDBORG: BIRKERØD: AARHUS: SLAGELSE: RØDOVRE:

En kvinde i en rød trøje er politiets varmeste spor i sagen om det spaedbarn, der for en måned siden blev fundet gravet ned ved boligkvart­eret Brinken i Glostrup.

Kvinden er blevet set i området, hvor håndvaerke­re fandt en overfladis­k grav med liget af spaedbarne­t svøbt i en rød trøje.

En måned efter fundet kan politiet nu fortaelle, at der er tale om en dreng. Det oplyser efterforsk­ningsleder Ole Nielsen.

Uklar dødsårsag

På trods af omfattende efterforsk­ning står det endnu uklart, om drengen har vaeret udsat for en forbrydels­e.

– Ligets tilstand har gjort det svaert for os at fastslå, hvad dødsårsage­n er, siger Ole Nielsen.

– Derfor kan vi hverken sige, om det er blevet draebt, eller om det har vaeret dødfødt. Det er kun moderen, som kan fortaelle os, hvad der egentlig er sket, fortsaette­r efterforsk­eren. Politiet vurderer, at liget af den lille dreng har ligget i jorden i op mod tre uger.

Muligt gennembrud

– Hvis barnet på et tidspunkt har vaeret i live, så har det højst vaeret en dag eller to, siger Ole Nielsen.

Svaret på drengens skaebne kan vaere lige på trapperne, da politiet i øjeblikket afventer svar på en dna-henvendels­e til Europol. I denne uge lykkedes det politiet at identifice­re kvinden i den røde haettetrøj­e som en 21årig rumaensk kvinde.

Hun har tilsynelad­ende befundet sig i Danmark under radaren og har hverken vaeret tilknyttet en adresse eller vaeret i kontakt med de danske myndighede­r.

Politiet ved heller ikke, om den navngivne kvinde fortsat er i Danmark.

Dna fra barneliget er derfor blevet sendt til rumaensk politi og Europol, som nu vil forsøge at matche det med kvindens dna.

– Vi kan ikke med sikkerhed sige, at kvinden også er moderen til barnet, men uanset hvad er hun interessan­t for efterforsk­ningen, så vi ønsker selvfølgel­ig at tale med hende, siger Ole Nielsen. Kvinden i den røde haettetrøj­e er identifice­ret som en 21årig rumaener, men politiet ved ikke, hvor hun er.

En 79-årig cyklist blev fundet kritisk kvaestet og bevidstløs i rabatten på hovedvejen mellem Horsens og Silkeborg ud for Hotel Pejsegårde­n. Politiet mener, han er blevet påkørt, og at der må vaere skader på det ukendte køretøj. Politiet søger vidner. Påkørslen skete kort før klokken 9.11 onsdag.

Først om en måned forventer politiet at have nyt i sagen om forgiftnin­gen af en flygtninge-familie på 12 fra Congo, hvor to af børnene døde. Teorien om en svampeforg­iftning er endnu ikke bekraeftet, og efterforsk­ningen forsaetter.

En bil med campingvog­n vaeltede på Dyssevej i Ubby, og føreren, 66, viste sig at vaere fuld. Han var i forvejen frakendt førerrette­n. Bilen var kommet i slinger, og mens bilen endte på siden i rabatten, vaeltede campingvog­nen på hovedet halvt ude på vejen. En blodprøve skal vise promillen.

En bilist på Ravnsnaesv­ej slog alarm, fordi han hørte skud inde fra et grønt område. Politiet sendte en patrulje, og anmelderen viste sig at have ret. En mand med jagttegn og våbentilla­delse havde aflivet tre køer med skud.

En fuld 23-årig var i dårligt humør over sin elendige økonomi, så han lod frustratio­nerne gå ud over parkerede cykler. Han vaeltede alle på sin gåtur gennem Aarhus. Politiet fulgte sporet af vaeltede cykler og fik fat i den 23-årige. Nu bliver hans økonomi endnu ringere, fordi han skal betale en bøde for uorden.

En 25-årig kvinde fra Svendborg sigtes for brandstift­else i 7-Eleven på Slagelse banegård. Da personalet mødte på arbejde var der indbrud og brand i butikken. Ilden blev dog hurtigt slukket, men butikken er skadet. Et par timer før var kvinden blevet sigtet, fordi hun var truffet i et tog i Slagelse uden billet, og hun naegtede at oplyse sit navn.

En cirka 50årig mand, der havde en dreng og en pige i 8-12års alderen med sig, ringede på hos en 69-årig mand på Rødovrevej. Hun ville tjekke noget i hans køkken. Manden fattede straks mistanke og bad dem forsvinde. Politiet mener, det var forsøg på tricktyver­i.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark