Ekstra Bladet

Her var kongen

I Ekstra Bladet har taget pulsen på Middelfart, der uden at gå amok er ved at revne af stolthed over Christian ’Crille’ Eriksens praestatio­n i Dublin

- JAN KJELDTOFT FOTO: ERNST VAN NORDE toft@eb.dk

Det ville vaere synd at påstå, at Algade i ’Melfar’ ligefrem er ved at eksplodere i et hav af jublende fynboer iført røde nationaltr­øjer med nummer 10 og ERIKSEN ristet i runer på ryggen.

– Nå, er han her fra byen. Det er nyt for mig, siger tjeneren på Café Razz og undskylder sig med, at han også kommer fra den østlige ende af kommunen.

Men alle de andre ved det til gengaeld. Og de er revnefaerd­ige af stolthed her ved Lillebaelt, hvor vittige hunde fra morgenstun­den har foreslået, at Nytorv – der er så nyt, at skiltene endnu ikke er kommet op – foran det flunkende nye rådhus straks bør omdøbes til ’Kong Christians Plads’.

Ny borgmester

Borgmester Johannes Lundsfryd, der kun har haft kaeden på i otte uger, efter bykongen Steen Dahlstrøms mistede energien – de troede, han ville sidde til Ewii’ ti’ – kan godt se komikken seks dage før valget, men

Vi er stolte! Christian er en rollemodel på og uden for banen

smyger sig elegant udenom:

– Det ville se godt ud, men nu er systemet det, at vi normalt kun opkalder pladser efter afdøde personer, så jeg håber, der går mange år, før det bliver aktuelt, siger den 43-årige socialdemo­krat om sit 18 år yngre bysbarn.

– Vi er stolte! Christian er en rollemodel på og uden for banen, og jeg synes, situatione­n med Bendtner og straffespa­rket viser det ret praecist. Det er da mentalt overskud både spillemaes­sigt og personligt at lade Bendtner sparke det, siger Johannes Lundsfryd.

Talent i Holland

’Crille’ Eriksen er vokset op i et vaeld af vaenge-veje i byens sydlige parcelhusk­varter et langt los fra Lillebaelt­skolen og boldklubbe­ns baner, og på vej fra hjemmet passerer han sin helt egen ’Cruyff Court Christian Eriksen’ som det synlige bevis på haederen som det største talent i Holland.

Melfar er, når middelfart­erne selv skal sige det, berømt for bridgewalk­ing over den gamle Lillebaelt­sbroen, en af verdens taetteste bestande af marsvin, et keramikmus­eum, Kulturøen, Dyrehaven ved Hindsgaul, 60’er- og 70’er-bomberen Bent Outzen, Rock under Broen, Katrine Veje, Nicki Pedersen og et par stykker til. Nogle vil sikkert taenke statshospi­tal – alle undtagen tjeneren ved havnen vil sige: Christian Eriksen.

– Jeg har da solgt nogle fodboldstø­vler til ham, da han var lille, men han røg jo hurtigt til OB, siger Jan Holm fra Intersport i gågaden, hvor de solgte en enkelt, anonym landsholds­trøje i lørdags og ikke forventer at slide trykkemask­inen i smadder de kommende dage.

– Tottenham-trøjer har vi aldrig haft, men det betyder jo ikke, at vi og resten af byen ikke går op i Christian Eriksens karriere. Det gør vi faktisk med fynd og klem, og det skyldes ikke mindst, at det er en lille by, hvor alle kender alle og derfor ved, at Christian er en god dreng fra en god familie. Vi er stolte af hans indsats i Dublin, han og holdet gjorde det daeleme godt, siger Jan Holm.

Velopdrage­n dreng

– En fantastisk person. En rigtig god og velopdrage­n dreng, der både har attitude og vaesen med sig, siger Claus Hansen, der er afdelingsd­irektør i Middelfart Sparekasse og tirsdag aften i Cirkusbygn­ingen modtog prisen som Danmarks naestbedst­e arbejdspla­ds.

Men så skulle han altså også se fodbold …

’Crille’ og ’Ralle’ – barndomsve­nnen Rasmus Falk – spillede fodbold. Altid! Som legesyge marsvin i Lillebaelt boltrede de to sig hver dag på banerne ved MG og BK, hvor faedrene, Thomas Eriksen og Erik Jensen, i årevis traenede knaegtenes hold. Der lå altid bolde klar på det relativt imponerend­e anlaeg, så ungerne kunne bare gå til den i en lykkelig barndom fjernt fra heldagssko­len.

– Det var lyst, det var sjov. Det er de vaerdier, vi vaegter højt, siger Claus Hansen, der har vaeret formand for boldklubbe­n i otte saesoner og har spillet på hold sammen med Thomas Eriksen i barndomskl­ubben, inden han røg til Slagelse og Fredericia, mens farmand Eriksen blandt andet spillede for nierne u’e i O’ense.

Den blå linje

Rock under Broen har i snart 30 år lagt et fornuftigt økonomisk fundament under boldklubbe­n, hvor ’Den blå linje’ kogt ned til ét punkt handler om, at ’vi skal vaere ordentlige over for hinanden’.

– Der har naeppe vaeret en kunde i banken i dag, uden at talen er faldet på Christian Eriksen og sejren i Dublin, så jeg kan sige uden at lyve: Alle er stolte! Der blev sagt Middelfart ni gange på tv i aftes, og når I, TV2 News, den regionale station plus DR melder deres ankomst i dag, så betyder det da noget for byen, siger bankmanden.

Claus Hansen har flere gange vaeret på visit i Tottenham og endog haft sønnen Oskar med inde på White Hart Lane no: 17, hvor fansene haeldte øl på den vestfynske matador, fordi knaegten bar en trøje med Christian Eriksens signatur på ryggen.

– Alle river og flår i ham, men han tager sig altid tid til dem, han kender hjemmefra. Christian er også blevet tryg i forhold til medierne, og selv om han ikke er typen, der ligefrem elsker smalltalk, så klarer han også den del af spillet til topkarakte­r. Han er en god dreng, ja – en fantastisk fyr, og derfor er vi stolte: Han er dygtig – OG ordentlig, siger Claus Hansen.

Vend hjem til Middelfart

Han noterede også med en vis fryd i forbindels­e med DR’s landsholds-dokumentar, at da kaeresten Sabrina på et tidspunkt siger, det kunne vaere meget sjovt at vende hjem til Odense en dag, tager Christian ordet:

– Jeg kan nu bedre se sig mig selv i Middelfart …

Alle river og flår i ham, men han tager sig altid tid til dem, han kender hjemme Han er en god dreng, ja – en fantastisk fyr

 ??  ??
 ??  ?? Borgmester Johannes Lundsfryd takker Christian Eriksen for at Middelfart er kommet på landkortet. Desvaerre opkalder man kun pladser efter afdøde personer, og Christian Eriksen har jo bevist, at han – om nogen – er saerdeles levende.
Borgmester Johannes Lundsfryd takker Christian Eriksen for at Middelfart er kommet på landkortet. Desvaerre opkalder man kun pladser efter afdøde personer, og Christian Eriksen har jo bevist, at han – om nogen – er saerdeles levende.
 ??  ?? Personalet hos Intersport på gågaden forsikrer om, at de går meget op i Christian Eriksens karriere.
Personalet hos Intersport på gågaden forsikrer om, at de går meget op i Christian Eriksens karriere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark