Ekstra Bladet

Vestfynske millioner i Eriksen

-

Da Christian Eriksen skiftede fra Ajax Amsterdam til Tottenham, scorede boldklubbe­n i Middelfart over tre saesoner tre gange 70.000 kroner, og der er flere gryn på vej, hvis fynboen veksler London med Madrid eller Barcelona engang i fremtiden.

– Det er jo vanvittige summer, der bliver naevnt, men hvis Christian eksempelvi­s bliver solgt for en halv mia. kroner, skal vi i solidarite­tspenge have en femtedel af fem pct. fratrukket nogle forskellig­e beløb. Men vi kan måske se frem til at modtage fire mio. kroner, siger Claus Hansen.

Man skulle så formode, at fodboldfor­manden ved Lillebaelt drømmer om en dansk rekord-transfer – men nae, nej:

– Jeg synes, det er klogt at blive i Tottenham, hvor han har en position. Bankmanden i mig vil selvfølgel­ig gerne have ham videre, for budgettern­e ville da unaegtelig blive nemmere at få til at haenge sammen, siger Claus Hansen.

Lang nat i Dublin

De summer rumsterer de slet ikke med nede på ’Guldkronen’ på Torvet, hvor indehavere­n Henrik Rasmussen afspadsere­r – og med god grund: Han er på vej hjem fra en lang aften og laengere nat i Dublin, så sønnen Alexander, 23, styrer butikken efter en tirsdag med over 100 gaester til storskaerm­s-fodbold.

– Min storesøste­r gik i klasse med Rasmus Falk, og min storebror har spillet fodbold med ham. Det er en lille by, hvor alle kender alle, og jeg kan godt garantere, at lokalet var ved at eksplodere, da Christian gik i gang. Vi er meget stolte af ham her i byen, siger Alexander, hvis farbror Martin var den eneste, der havde tippet 5-1 til Danmark – og Christian Eriksen …

Laenge oppe

Magnus Augustinus rundt på Cruyff Court Christian Eriksen sammen med de andre 2005’ere.

– Normalt er der sengetid halv ti, men jeg fik lov at se hele kampen sammen med far og mor. Det så ud til, at det ville gå i L-O-R-T, da irerne scorede, men heldigvis scorede Christian hattrick, siger Magnus.

– Vi mødes hver dag et kvarter før skole og spiller lidt, og i dag ville alle vaere Christian. Der var én, der kom først, så jeg tog Delaney, og det er også fint. I denne uge skriver vi engelsk stil – naturligvi­s om Tottenham og Christian Eriksen, afslører han.

Til gengaeld er der ikke en eneste af boldklubbe­ns divisionss­pillere, der under trup-praesentat­ionen naevner Christian Eriksen som deres forbillede.

Her er der vist en sag, der kan arbejdes lidt med i Melfar.

 ??  ?? Alexander, der er søn af indehavere­n af ’Guldkronen’, garanterer at lokalet var ved at eksplodere, da Christian gik i gang i tirsdags.
Alexander, der er søn af indehavere­n af ’Guldkronen’, garanterer at lokalet var ved at eksplodere, da Christian gik i gang i tirsdags.
 ??  ?? Claus Hansen mener, at Eriksen bør blive i Tottenham.
Claus Hansen mener, at Eriksen bør blive i Tottenham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark