Ekstra Bladet

Naturens egne midler

- Sybille Kyed Landbrugsp­olitisk chef Økologisk Landsforen­ing Kurt Wagn Hansen Gl. Køge Landevej 563A Hvidovre

Stig Sandholt Andersen (SSA) fra Baeredygti­gt Landbrug skriver i et debat-indlaeg i Ekstra Blandet 12. november, at det er tilladt at anvende 33 sprøjtemid­ler i økologisk produktion i Danmark. Det er korrekt, at økologisk frugt og grønt også kan blive sprøjtet. Men ikke med de samme syntetiske pesticider, som i konvention­el produktion. Når økologiske frugter eller grøntsager bliver sprøjtet, er det med naturens egne midler. Derfor måles der ikke sprøjtegif­trester på danske øko-varer.

I dansk øko-produktion bruges der naturligt forekommen­de mineraler og salte som for eksempel svovl og ler, og der bruges af og til også udtraek af planter eller bakterier. Ingen af de midler, der anvendes Økologi er ifølge Sybille Kyed det sikreste valg, hvis man vil undgå rester af sprøjtegif­t i maden. i økologi, er systemiske, hvilket vil sige, at de ikke traekker ind i råvaren. Hvis man som forbruger ønsker at undgå rester af sprøjtegif­te i sin mad, er økologi det sikreste valg. Der udstedes mange politiske løfter i disse dage, hvor et valg til byrådene står for døren.

Kandidater­ne ved godt nok ikke rigtig, hvilket ben de skal stå på.

For mange af dem er det et mål at komme til at sidde på en udvalgspos­t i en kommunalbe­styrelse, for det giver indflydels­e og mange penge på bankkontoe­n.

Det samme gør sig formentlig gaeldende for vor statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen (V), som i Ekstra Bladet i søndags på side 4 igen klandres for at vaere ansvarlig for, at ’ledige piskes, mens de rigeste scorer fed skattelett­else’.

Fotoet af hans meget traette ansigt indikerer, at den beskyldnin­g sidder lige i solar plexus på Lars.

Hans ansigtsudt­ryk på side 4 og 5 signalerer tydeligt: ’Jeg giver op’.

Egentlig synes jeg, at det er synd for Lars Løkke, der sikkert altid har ment det godt for os danskere, men statsminis­teren kan ikke mere få enderne til at nå sammen.

Derfor et godt råd til statsminis­ter Lars Løkke:

Kast håndklaede­t i ringen, traek dig tilbage til privatlive­ts fred, og lad friske kraefter komme til.

Du har aftjent din vaerneplig­t, Lars Løkke Rasmussen. Lars Løkke Rasmussen har aftjent sin vaerneplig­t som statsminis­ter, skriver Kurt Wagn Hansen.

 ?? FOTO: RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: RITZAU/JENS DRESLING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark