Ekstra Bladet

Jeg frygter for mit liv

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette.k.jespersen@eb.dk

Et år med systematis­k forfølgels­e, hvor ekskaerest­en pludselig dukkede op ud af det blå på trods af et tilhold.

Et år med visheden om, at ekskaerest­en var brudt ind i hendes hjem, havde gennemrode­t hendes vaerelse, stjålet hendes hunde og pint dem ihjel.

Et år med livsfarlig trafikchik­ane af både 20-årige Ann-Sofie og hendes mor, Bitten Bjørk, og et år, hvor Ann-Sofie Bjørk har levet som i et helvede og trak sig ind i sig selv, fik et foreløbigt punktum i går, da hendes ekskaerest­e blev idømt ni måneders ubetinget faengsel for 59 forhold af blandt andet stalking, farlig chikanekør­sel, indbrud og hundedrab.

– Jeg ville bare ønske, at han i hvert fald havde fået et år. Et år for at han har ødelagt vores liv i et år. Det er jo ikke engang nok til, at jeg kan nå at komme tilbage og få et liv, sagde en meget påvirket Ann-Sofie Bjørk efter dommen.

Anklageren havde kraevet otte-ni måneders ubetinget faengsel, og retten udnyttede den påstand til fulde, ligesom den frakendte den 26årige M.H. retten til at køre i bil i to år.

Men anklageren­s fik i første omgang Ann-Sofie til at bryde sammen i gråd.

– Han slår mig jo ihjel, sagde hun graedende, mens hun tøvede med at gå ud af retten, fordi den tiltalte netop var gået ud. Og det er det, hun frygter. – Han har siddet og hørt mig sige i retten, at jeg frygter for mit liv, og jeg er bange for, at det er det, han gør, siger Ann-Sofie Bjørk, der ikke rigtig kan tillade sig selv at vaere lettet.

– Der er ingen, der forstår, hvordan jeg har det indeni, siger hun.

Hendes mor, Bitten Bjørk, er til gengaeld glad for, at dommen var så klar.

– Jeg kan naermest ikke huske, hvordan vores liv var før det her. Nu er der kommet en form for punktum, siger hun.

Da retsforman­den afsluttede sin gennemgang af dommen, sagde han med et alvorligt blik på den tiltalte:

– Den her sag slutter her i forhold til familien Bjørk, sagde dommeren for at gøre det klart for den 26-årige, at han skal slutte sin systematis­ke forfølgels­e og chikane.

Forklaring utrovaerdi­g

Omkring aflivninge­n af familien Bjørks to hunde, Malou og Mickey, der blødte Ann-Sofie Bjørk tror ikke et sekund på, at hendes ekskaerest­e stopper sin chikane, når han kommer ud. Han er blandt andet dømt for flere overtraede­lser af tilholdet, efter at han blev løsladt fra varetaegts­faengsling. ihjel på en måde, der havde karakter af mishandlin­g, afviste retten den tiltaltes forklaring om, at det var en medgerning­smand, som han ikke ville navngive, der havde slået hundene ihjel på sit badevaerel­se.

Retten lagde vaegt på, at hundene havde jord i munden, der er kommet i forbindels­e med aflivninge­n.

– Det harmonerer ikke med, at det er sket på et badevaerel­se, som du har forklaret, sagde retsforman­den.

Derudover lagde retsforman­den ikke skjul på, at han fandt Ann-Sofie og Bitten Bjørks forklaring­er meget sikre og trovaerdig­e.

Ekskaerest­en skal desuden betale 20.000 kroner i erstatning til både Bitten og Ann-Sofie Bjørk.

– Jeg er ligeglad med pengene. Jeg ville hellere have, at han kom to år i faengsel. Nu kommer han ud om to måneder.

– Jeg kan ikke lade vaere med at taenke på, at han har købt hus lige på den anden side af marken, hvor vi bor, siger hun.

Den tiltalte tog betaenknin­gstid i forhold til at anke dommen.

Han skal foreløbigt stadig sidde varetaegts­faengslet, besluttede retten.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Han stopper ikke
FOTO: PER RASMUSSEN Han stopper ikke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark