Ekstra Bladet

Ekskaerest­en: Jeg er ved at have forstået det

-

Den 26-årige M.H. gik helt ned, da Ann-Sofie Bjørk slog op med ham. I går bedyrede han, at han er faerdig med at chikanere og overtraede sit tilhold mod familien Bjørk.

– Der skal mange gange til, før jeg forstår ting. Det er ikke noget, man gør på en uge, når man fejler det, jeg gør. Men det er jeg ved at have forstået nu, sagde han med henvisning til mentalunde­rsøgelsen af ham, der konkludere­r, at han har kognitive problemer.

Den 26-årige M.H.s forsvarer, David Lublin, kom ligeledes i sin procedure ind på mental-erklaering­en, som han mente, at retten skulle tage med i sin vurdering af straffen.

– Man kan ikke bare skitsere det, som at det er en gal mands vaerk. Jeg tror, han har svaert ved at forstå andre menneskers signaler, og hvad det betyder, at man ikke vil have med et andet menneske at gøre, sagde han.

Han fortalte desuden, at hans klient gerne vil i konfliktrå­d med familien Bjørk.

Han mente desuden ikke, at man bare kunne forkaste hans klients forklaring om, at der var en medgerning­smand, der slog hundene ihjel, som han ikke vil give navnet på.

– Selv om han har nogle udfordring­er omkring at forstå andre folks signaler, så tror jeg godt, han er klar over, at det, i forhold til kontakten med familien, ville vaere utilgiveli­gt at tage livet af de hunde. Det ville vaere et selvmord af rang, hvis han har taget livet af de hunde, sagde han.

Men det er altså praecist det, retten vurderede, at han har gjort. Hundene Malou og Mickey blev stukket ihjel og fik en pinefuld død. Ann-Sofie er saerligt tilfreds med, at ekskaerest­en blev dømt for den del, fordi hundene betyder så meget for hende.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark