Ekstra Bladet

Amatøragti­gt siger kunderne

-

Ekstra Bladet har snakket med DSB-kunder på Københavns Hovedbaneg­ård, og spurgt om deres holdning til den syvårige forsinkels­e. De to venner kører stort set aldrig med tog mere, fordi det ikke kan betale sig økonomisk. De kører i bus med private busselskab­er i stedet for.

– Jeg taenkte, at det er typisk, da jeg hørte det. Når det er et offentligt projekt, så skal det naesten forsinkes. Det er sgu ikke engang saerlig relevant for os, for DSB er efterhånde­n så dyrt og udkonkurre­ret, så vi bruger alternativ­er. Den eneste grund til, at vi bruger toget i dag, det er at DSB kører om natten, siger Mikkel Aaskov.

Det er da ringe, at det skal tage så lang tid, siger Christian Raun, der siger at han måske vil overveje, at begynde at køre i tog igen i 2030.

– Jeg har ikke boykottet togene, det er bare meget nemmere og billigere for os at tage bussen, tilføjer Christian Raun.

Hvad var din umiddelbar­e reaktion på forsinkels­en?

– Det er da for dårligt. Mere er der vel ikke at sige. Det virker amatøragti­gt, at man ikke har planlagt det skarpere. Det er sådan, det fremstår i hvert fald. –

Hvad taenker du om, at der skal bruges tre milliarder kroner på at opretholde det gamle system, inden det nye bliver implemente­ret?

– Det virker som et ressources­pild. Jeg tror, man skulle have haft lidt mere rettidig omhu, men det er så ikke sket her. Jeg ved ikke, om det er fordi, man ikke har planlagt det ordentligt, siger Frederik Kold.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark