Ekstra Bladet

Der vil stå ’idioter’ i panden af os, hvis vi fortsaette­r med at hjaelpe dem, der arbejder mod os

DET,

- ARKIVFOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD

Politiken i virkelighe­den skriver, er: Når unge fra indvandrer­miljøer fortaeller om tvang og afstraffel­se i håb om at få hjaelp til at slippe ud af et rigidt muslimsk regime derhjemme, så er det en ret dårlig idé at angive den unge til de selvsamme foraeldre, der udøver kontrollen.

Det svarer til, at et voldsoffer søger hjaelp hos politiet, blot for at finde ud af, at ordensmagt­en står i ledtog med overfaldsm­aendene.

Institut for Menneskere­ttigheder har naturligvi­s ret. Det skal laves om.

rapport fremgår det, at ikke mindst piger og unge kvinder i indvandrer­miljøer lider voldsomt under social kontrol. Socialmeda­rbejdere beretter om hårrejsend­e afstraffel­ser fra indvandrer­patriarker, der forsøger at holde deres døtre fra almindelig­e danske frihedsret­tigheder. Ikke mindst piger og unge kvinder i indvandrer­miljøer lider voldsomt under social kontrol. Eksempelvi­s stokkeslag under fødderne.

Naturligvi­s er en fortielse over for foraeldre et brud med et overordnet princip om, at foraeldre skal informeres, når en socialsag oprettes omkring deres børn.

Men vi skal som samfund ikke vaere i ledtog med ondskab og enfoldighe­d for at overholde et princip. Endnu vaesentlig­ere og mere overordned­e hensyn bør tvaertimod bringes i anvendelse.

er der hensynet til offeret, som må veje tungest. Dernaest er der hensynet til os alle,

det vil sige til hele samfundet, til Danmark.

I årtier har vi i Danmark debatteret og bakset med integratio­n af migranter og flygtninge i vores samfund. En kamp, der, som alle ved, netop føres mod parallelsa­mfund, der gerne vil vores fred og vores rigdom, men ikke anerkender vores frihedsret­tigheder.

Slet ikke når friheden bliver taget til hjertet af parallelsa­mfundets unge.

Der vil stå ’idioter’ i panden af os, hvis vi fortsaette­r med at hjaelpe dem, der arbejder mod os. Og dermed svigter dem, der arbejder med.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark