Ekstra Bladet

ÅGE ER EN BLÅSTEMPLE­T SUCCES

-

flød ganske stille gennem Dublin, og enkelte grønblused­e irere traskede triste rundt en morgen, hvor man nogle timer forinden var blevet gennembank­et af en flok danskere.

Alt lignede sådan set sig selv, hvis man lige så bort fra en svaerm af avisforsid­er, der skrev om ydmygelser, VM-chok, taktiske fadaeser – og Christian Eriksen, selvfølgel­ig.

Ordet ’World Class’ var måske

FLODEN LIFFEY

det mest brugte om den flinke fynbo med det draebende spark.

Rimeligt nok efter den totale magtdemons­tration Eriksen gennemført­e på Aviva Stadium foran 50.000 måbende irere.

Nyd det en stund, Eriksen og co!

fortjent, men så starter arbejdet igen frem mod det VM i Rusland, der får Danmark som en fuldt fortjent deltager.

’Vi skal passe på med ikke at blive for store i hovederne’, sagde Åge Hareide på pressemøde­t efter triumfen. Rigtigt.

Det her landshold har et storslået topniveau, som vi har set det mod Polen og altså Irland, men det svinger også meget, hvilket eksempelvi­s Rumaenien-kampen i Parken viste.

Så mere stabilitet, please – og der er også andre end Christian Eriksen, der skal ramme toppen.

DET ER FULDT PIONE (A)SISTO

til 1-1-kassen lige praecis det, han er med for. Det uforudsige­lige, det vanvittige og vidunderli­ge.

Nicolai Jørgensen skal stadig bekraefte sig som målscorer, men går som regel med i spillet og kombinerer godt med de andre i front.

Åge Hareide? Ja, også på denne plads var der en vis skepsis over den aldrende nordmand. Var han virkelig manden for Danmark, men hey – total overgivels­e herfra!

Han har fået Danmark til VM i Rusland.

Han har skabt begejstrin­g for landsholde­t, som vi skal mange år tilbage for at finde tilsvarend­e. Den del haenger selvfølgel­ig sammen med punktet ovenover, men også den åbne, smilende og afslappede tilgang smitter af.

til VM i første hug gør Åge Hareide til en blåstemple­t succes, og efter en famlende start som landstraen­er har han nu fundet den stamme af spillere, der

AT BRINGE DANMARK

skal gøre det her landshold endnu bedre.

Landsholde­t kan ikke få tusindvis af traeningst­imer som et klubhold, men dem, de har, og de kampe, de spiller, gør de såkaldte relationer endnu bedre.

Der er stadig nogle spørgsmål omkring backpladse­rne, men med både Henrik Dalsgaard og Riza Durmisi tilbage fra skader før VM så lysner det – og generelt må man bare sige, at Hareide har en bred og meget varieret trup.

kan du laese om, hvor meget de enkelte spillere scorer på VM-triumfen, men for DBU var sejren økonomisk endnu vigtigere.

PÅ DE NAESTE SIDER

I omegnen af 75 millioner kroner kan fodbolduni­onen hente fra FIFA – og går Danmark videre fra gruppen, så vaelter der endnu flere millioner ned i hatten.

Ja, spillerne scorer cirka en tredjedel, og slutrunden indebaerer også store indtaegter, men mon ikke direktør Claus Bretton-Meyer er en glad mand.

Var Åge Hareide virkelig manden for Danmark, men hey – total overgivels­e herfra!

scorer millioner til DBU, kunne man sige, og diskussion­en, om man virkelig skal have så mange penge for at spille på landsholde­t, kan sagtens blusse op igen.

Om ikke de skulle bruges ude i klubberne for at skabe fundamente­t for, at Danmark bliver ved med at udvikle Christian Eriksen-typer.

I euforien efter Irland-nedsabling­en og erobringen af den fantastisk­e VM-billet efter to gange slutrunde-tørke kunne man selvfølgel­ig også mene, at de har fortjent hver en krone …

CHRISTIAN ERIKSEN

 ??  ?? Torsdag 16. november 2017 ekstrablad­et.dk/sport
Torsdag 16. november 2017 ekstrablad­et.dk/sport
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark