Ekstra Bladet

HER ER VM-TRUPPEN, ÅGE

MASSER AF TALENT: Der skal naermest ske mirakler, hvis nye navne skal spille sig ind i varmen

- Mads Glenn Wehlast mgw@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk

Der er rigtig meget mere at hente i det her hold. Det beviser vi gang på gang, så selv om det er de store kanoner vi kan løbe ind i, så skal vi til Rusland og have nogle point Nicolai Jørgensen

DUBLIN (Ekstra Bladet): Christian Eriksen er kongen. Med tre scoringer sikrede han dansk VM-deltagelse for femte gang i historien. 5-1 over Irland var en historisk sejr.

Nu starter jagten på VMbillette­rne, hvor Christian Eriksen er den spiller, vi bare ikke kan og må undvaere. Når man løber muligheder­ne igennem, er der mange bejlere, men meget få ledige pladser på flyet til Rusland.

For femte gang har Danmark kvalificer­et sig til en VM-slutrunde.

Det danske landshold debuterede med sprudlende spil i Mexico i 1986. Siden leverede landsholde­t historiens bedste resultat med en VM-kvartfinal­e i 1998. Fire år senere slog de regerende verdens- og europamest­re fra Frankrig i gruppespil­let, men røg siden ud i 1/8-finalen til England.

Nedtaellin­gen starter

Historiens hidtil største VMfiasko var i 2010 i Sydafrika, hvor Danmark røg ud af gruppespil­let, selv om de bare skulle vinde den sidste kamp mod Japan for at gå videre. De tabte 1-3 og rejste hjem efter tre puljekampe.

For Åge Hareide er det også første gang, at han som landstraen­er kvalificer­er et hold til en slutrunde.

Han kiksede i playoff med Norge mod Tjekkiet tilbage i 2005.

Nu starter nedtaellin­gen til Rusland, men alle de spillere, der går og drømmer om en plads i VM-truppen, skal ikke vente med at bestille naeste års sommerferi­e.

For Åge Hareide er en traener, der satser på kontinuite­t og en stor, fast stamme.

Sådan bliver det også frem mod VM. Der er hverken tid eller plads til store eksperimen­ter. Vi har udtaget de sikre, dem, der står på spring, og så endelig boblerne, der med et suveraent forår kan snige sig ind i truppen.

Mange af de spillere, der befinder sig i kategorien ’de står på spring’ er meget taet på at sikre sig en VM-billet. Gennemgang­en viser, at der skal skader og meget svingende praestatio­ner til, før vi får markante aendringer i forhold til den trup, landstraen­eren har spillet med i dette succesrige efterår.

 ??  ?? VM-jubel
Nu starter jagten på VM-billettern­e, hvor Christian Eriksen er den spiller, vi bare ikke kan og må undvaere. Så han skal for guds skyld holde sig skadesfri de naeste syv-otte 8 måneder.
VM-jubel Nu starter jagten på VM-billettern­e, hvor Christian Eriksen er den spiller, vi bare ikke kan og må undvaere. Så han skal for guds skyld holde sig skadesfri de naeste syv-otte 8 måneder.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark