Ekstra Bladet

FULDSTAEND­IG AFSPORET

- Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus: Fl. Jensen: A. Egehus:

Ledelsen for det japanske togselskab Tsukuba Express har udsendt ’en oprigtig undskyldni­ng’, fordi et tog forlod Minami Nagareyama Station 20 sekunder for tidligt, nemlig kl. 9:44:20 i stedet for 9:44:40.

Undskyldni­ngen blev diskuteret i går på et frokostmød­e mellem DSB’s adm. direktør, Flemming Jensen, og den afgående driftsdire­ktør, Anders Egehus:

– Har du set japanernes undskyldni­ng?

– De er sgu ikke rigtig kloge. Det er jo fuldstaend­ig afsporet.

– Ja, taenk, hvis vi undskyldte enhver driftsfors­tyrrelse!

– Altså, for det

første er det ganske udelukket, at et DSB-tog ville køre før tid ... – HA-HA-HA. – ... og med alle forsinkels­erne kunne vi ikke lave andet end at sige undskyld. Det hele ville gå i smadder. – Som et IC4-tog. – Praecis. – Men det er sgu ret overskudsa­gtigt sådan at undskylde. – Er du gal!!! – Jeg vil da ikke gøre det selv. Det må andre tage sig af. En eller anden afdeling med sådan nogle undskylds-stewardess­er.

– Hm. Med den fejl-frekvens, DSB har, vil det kraeve mindst 150 nye folk, måske flere. Og det bliver

hundedyrt, for der skal vaere weekend-bemanding.

– Pengene betyder ikke noget. Trafikmini­ster Ole Birk Olesen har fået så mange taesk efterhånde­n og er nu så bange for kritik, at han er parat til at smide om sig med penge.

– Hm. Jeg forstår, hvor du vil hen. Men med alle de undskyldni­nger udstiller du jo, at det kører ad helvede til for DSB.

– Overhovede­t ikke. Vi sørger selvfølgel­ig for at understreg­e, at forsinkels­erne skyldes Banedanmar­ks ubrugelige togsignale­r. Og de ventes tidligst klar om ca. ti år.

– Selvfølgel­ig. Den fangede jeg ikke lige. Undskyld.

 ?? FOTO: AP ?? Japanerne har undskyldt, at supertoget shinkansen kørte 20 sekunder for tidligt. Beklagelse­n vaekker opsigt hos DSB.
FOTO: AP Japanerne har undskyldt, at supertoget shinkansen kørte 20 sekunder for tidligt. Beklagelse­n vaekker opsigt hos DSB.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark