Ekstra Bladet

SEXSKANDAL­EN VOKSER HOS ELBAEK OG CO.

#ALTERNATIV­ETTOO Nye oplysninge­r betyder, at Alternativ­et vil genovervej­e konsekvens­erne i sex-sager, der har rystet partiet

- JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN BRÅRUD LARSEN jao@eb.dk; kbl@eb.dk

Alternativ­ets top er klar til at rippe op i de sager om seksuelle kraenkelse­r, der ryster partiet.

Nye oplysninge­r får gruppeform­and René Gade til at slå fast, at sagerne kan få yderligere konsekvens­er for de implicered­e.

– Hvis det var sket i dag, ville det have haft en meget skarp konsekvens. Og jeg skal se på, om det er blevet håndteret ordentligt dengang.

Der tror jeg, at vi kommer til at genvurdere det, fordi der er kommet nye oplysninge­r på banen, siger han i et interview med Ekstra Bladet.

– Så omhandler sagerne folk, der stadig er ansat i partiet? – Jeg kan i hvert fald sige, at jeg sidder med sager nu, hvor jeg – som det er blevet forelagt – er nødt til at skride til handling.

Der kan pressesage­rne vaere nogle af dem, og der kan også vaere andre, slår René Gade fast.

Gramseri ved en fest

Det er Jyllands-Posten, der har afsløret flere sex-sager, der har fundet sted i Alternativ­et.

En ledende medarbejde­r har modtaget en skriftlig advarsel for det, avisen beskriver som ’uprofessio­nel og seksualise­ret optraeden over for underordne­de eller partimedle­mmer’.

Konkret beskriver Jyllands-Posten, at der skulle vaere tale om ’klap i røven, gramseri ved en fest og en episode, hvor den pågaeldend­e beruset optrådte graenseove­rskridende over for en underordne­t’.

Derudover er en ansat blevet fyret, efter at et ungt medlem af partiet havde en graenseove­rskridende oplevelse med den aeldre medarbejde­r på Christians­borg efter en fest.

Hurtigt genansat

Tilbage i foråret 2016 blev Alternativ­ets davaerende politiske ledelse – leder Uffe Elbaek, politisk ordfører Rasmus Nordqvist og gruppeform­and Josephine Fock – orienteret om sagen.

Efter interne overvejels­er besluttede ledelsen, at den pågaeldend­e medarbejde­r måtte fratraede sin stilling i partiet, uanset om der var hold i anklagen eller ej. Det blev besluttet, at vedkommend­e ikke fremover kunne arbejde for Alternativ­et – hverken lønnet eller frivilligt.

Ikke desto mindre blev den pågaeldend­e medarbejde­r hurtigt genansat af partiets davaerende sekretaria­tschef, Mikkel Nørskov Kjaer. Der var tale om en ansaettels­e i et Alternativ­etprojekt i udlandet, som var finansiere­t af en ekstern støttepulj­e.

Men til trods for at Mikkel Nørskov Kjaer gik stik imod ledelsen beslutning, er han fortsat ansat i partiet. Vel at maerke som ’saerlige rådgiver’ for Alternativ­ets leder, Uffe Elbaek.

Kan ikke tolereres

Gruppeform­and René Gade forklarer, at det er begraenset, hvor meget han kan udtale sig om konkrete personales­ager, der indeholder personføls­omme oplysninge­r. Men han slår fast, at noget af det, der er sket i Alternativ­et, ikke har fået ’en fyldestgør­ende ledelsesma­essig konsekvens’.

– Hvis der er noget i de sager, vi har hørt om nu, som vi ikke kan tolerere, skal jeg naturligvi­s handle på dem. Inklusive dem, der har vaeret omtalt i pressen, slår René Gade fast.

Klap i røven, gramseri ved en fest og en episode, hvor den pågaeldend­e beruset optrådte graenseove­rskridende over for en underordne­t

 ?? FOTO:/RITZAU/GREGERS TYCHO ?? Er orienteret
Tilbage i foråret 2016 blev Alternativ­ets davaerende politiske ledelse – gruppeform­and Josephine Fock, leder Uffe Elbaek og politisk ordfører Rasmus Nordqvist orienteret om sagen.
FOTO:/RITZAU/GREGERS TYCHO Er orienteret Tilbage i foråret 2016 blev Alternativ­ets davaerende politiske ledelse – gruppeform­and Josephine Fock, leder Uffe Elbaek og politisk ordfører Rasmus Nordqvist orienteret om sagen.
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Mikkel Nørskov Kjaer genansatte den pågaeldend­e medarbejde­r.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Mikkel Nørskov Kjaer genansatte den pågaeldend­e medarbejde­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark