Ekstra Bladet

Nogle rygter virker rigtige

-

Gruppeform­and René Gade begyndte at undersøge rygterne om seksuelle kraenkelse­r i Alternativ­et for tre uger siden, da han blev midlertidi­g sekretaria­tsleder efter Mikkel Nørskov.

Undersøgel­sen bestod blandt andet i medarbejde­rsamtaler.

– Der kunne jeg se, at nogle af de rygter, jeg havde hørt i organisati­onen, også faktuelt virkede til at vaere rigtige, siger René Gade.

– Det er sager, der har noget tid på bagen. Men det er en kultur, der stadig må vaere i lommer rundt omkring, hvis vi ikke får gjort noget ved den. Så det er en sag, der desvaerre kommer til at omslutte os alle sammen negativt, selv om det drejer sig om enkeltsage­r. Det er få sager, men det er for mange.

– Kan du konkludere, at der er hold i de påstande, som er kommet frem i pressen?

– Mange af rygterne er direkte forkerte. Omvendt er der også sager, som har vaeret håndteret af den tidligere daglige ledelse, samt sager, som vi er i gang med at håndtere, hvor der er noget at komme efter.

– Nu er det vigtigt, at de sager får en konsekvens, hvor der er sket noget, vi ikke kunne tolerere. Noget af det har fået en konsekvens, og noget af det har ikke fået en fyldestgør­ende ledelsesma­essig konsekvens. I løbet af den kommende tid kommer vi til at drage konsekvens­erne.

– Du har lagt op til, at folk kan komme til dig, hvis de har noget at berette. Hvor mange henvendels­er har du fået? – Jeg har talt med mange forskellig­e. Nogle vil gerne høre, hvad det hele drejer sig om – det er nogle heftige tilstande, som er blevet beskrevet i medierne. Andre vil høre, om det er okay, hvad de har oplevet. Jeg kan ikke lige saette tal på, men der har vaeret nogen både i går og i dag hos mig og måske også hos vores tillidsrep­raesentant­er.

– Mener du, at der direkte har vaeret en syg kultur i Alternativ­et?

– Det er så få haendelser i et kaempe apparat, så det vil jeg ikke mene.

Men i enkelte tilfaelde har der helt klart vaeret ageret forkert og uden en bevidsthed om det ansvar, man har som leder og repraesent­ant for Alternativ­et.

 ?? PR-FOTO ?? René Gade: – I løbet af den kommende tid kommer vi til at drage konsekvens­erne.
PR-FOTO René Gade: – I løbet af den kommende tid kommer vi til at drage konsekvens­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark